Μανιτάρια κρασάτα με δεντρολίβανο

01.10.2008
Ενα ορεκτικό που «μεθάει» τις αισθήσεις!

Τι έχουμε:

Για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 3 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαριναριστούν. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν και μείνουν με τη σάλτσα τους.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.

Συμβουλή
Μπορούμε, όταν σοτάρουμε τα μανιτάρια, να προσθέσουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ