Ρόφημα με κουβερτούρα

06.05.2008
Με πλούσια γεύση και άρωμα!

Τι έχουμε:

Για 8 φλιτζάνια:

  • 800 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη, μαύρη

Τι κάνουμε:

Σπάμε την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ στα προχαραγμένα κομμάτια των 25 γραμ.

Βεβαιωνόμαστε ότι η κανάτα της Choco Latte έχει προσαρμοστεί σωστά στη βάση της και στη συνέχεια, συνδέουμε τη συσκευή με την παροχή ρεύματος.

Ελέγχουμε ότι το βρυσάκι της συσκευής είναι κλειστό.

Ρίχνουμε στην κανάτα το γάλα, την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Κλείνουμε με το καπάκι την κανάτα.

Γυρίζουμε τον διακόπτη on/off στη θέση «1» και η διαδικασία ανάμειξης ξεκινά αμέσως.

Αφήνουμε τη συσκευή να λειτουργήσει για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, ρυθμίζουμε το χρονόμετρο θέρμανσης στην ένδειξη των φλιτζανιών «8».

Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάμειξης και ακούσουμε τον χαρακτηριστικό ήχο, το ρόφημα θα έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία.

Γυρίζουμε τον διακόπτη on/off στη θέση «0», εμποδίζοντας έτσι το ρόφημα να ζεσταθεί υπερβολικά και να κολλήσει στον πάτο της κανάτας.

Βάζουμε ένα φλιτζάνι κάτω από το βρυσάκι, γυρίζουμε τον διακόπτη on/off στη θέση «1» και τραβάμε προς τα έξω τον μοχλό σερβιρίσματος.

Οταν το φλιτζάνι γεμίσει σχεδόν όλο, γυρίζουμε τον μοχλό σερβιρίσματος στη θέση off και σβήνουμε τη συσκευή, γυρίζοντας τον διακόπτη on/off στη θέση «0».

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε με τρίμματα σοκολάτας κουβερτούρα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μπισκότα σοκολάτας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ