Η γωνιά του μπακάλικου

10.04.2008
Διαβάστε με προσοχή τις προτάσεις του μπακάλικού μας και βγείτε στην αγορά για την καλύτερη επιλογή τους.

Λάδι ελιάς
Πολύτιμη η χρήση του στη μαγειρική, τόσο για τη νόστιμη γεύση που δίνει στα φαγητά όσο και για τη θρεπτική του αξία.

ΜΑΡΟΥΛΙ
Για να μη χάνει τα θρεπτικά συστατικά του, καλό είναι να το χοντροκόβουμε.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Επειδή όταν τις τηγανίζουμε, απορροφούν πάρα πολύ λάδι,φροντίζουμε να τις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΤΟΜΑΤΑ Ρummaro
Προσφέρει ευκολία στο μαγείρεμα, αντικαθιστώντας το τρίψιμο της τομάτας με το χέρι.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Εκτός από την πικάντικη γεύση που δίνει στα φαγητά, έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Συνοδεύει υπέροχα τα ψητά μας, δίνοντάς τους μοναδική γεύση.

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε τα χέρια μας από τη μυρωδιά των ψαριών.

ΡΟΚΦΟΡ
Παράγεται από πρόβειο γάλα και είναι πλούσιο σε λιπαρά, πρωτεϊνες και ασβέστιο.

ΠΑΤΑΤΑ
Εάν θέλουμε οι πατάτες φούρνου να είναι καλοψημένες, πριν τις ψήσουμε, τις αλείφουμε με λάδι.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Προσφέρουν αμέτρητες επιλογές στο τραπέζι μας, είτε σαν μεζές είτε σαν κύριο πιάτο .

Μαργαρίνη
Μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας.

ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
Λίγες μόνο σταγόνες αρκούν για να κάνουν τα γεύματά μας ξεχωριστά!

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Ζάχαρη
Προσφέρει μεγάλη ποσότητα ενέργειας στον οργανισμό μας καθώς και γλυκιά απόλαυση στον ουρανίσκο μας.

ΜΗΛΑ
Η φλούδα τους περιέχει πενταπλάσια ποσότητα βιταμινών, συγκριτικά με τη σάρκα του.

ΚΑΣΤΑΝΑ
Γίνονται ακόμα πιο νόστιμα, όταν τα βράσουμε πρώτα με τη φλούδα τους σε νερό και μετά σε γάλα.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
Προσθέτουν άρωμα και γεύση στα κοκκινιστά μας.

ΘΥΜΑΡΙ
Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα σε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών, όπως στα ψάρια, τα κρέατα αλλά και σε πολλές σάλτσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ