Η γωνιά του μπακάλικου

10.04.2008
Το μπακάλικο και αυτής της εβδομάδας είναι πλούσιο σε ποικιλία υλικών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τα πιο γευστικά πιάτα!

Το μπακάλικο και αυτής της εβδομάδας είναι πλούσιο σε ποικιλία υλικών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τα πιο γευστικά πιάτα!

Λάδι ελιάς
Μπορούμε να επιλέξουμε λάδι με απαλή γεύση, ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα και με ξεχωριστά αρώματα της ελληνικής φύσης.

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
Είτε ωμά σε σαλάτες είτε ελαφρά μαγειρεμένα, προσθέτουν στο φαγητό μας ξεχωριστή νοστιμιά.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Για πικάντικη γεύση, μπορούμε να το απολαύσουμε με πάπρικα ή με ταμπάσκο.

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Η τέλεια επιλογή για παρασκευή μους σοκολάτας και παγωτού.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Για να τα καθαρίσουμε χωρίς δάκρυα, μπορούμε να τα βάλουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
Εχει γλυκιά και πλούσια γεύση και με την πάροδο του χρόνου θυμίζει γευστικά τους ξηρούς καρπούς.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
Αρωματίζει μοναδικά τα ψητά ψάρια και τα φαγητά κατσαρόλας, κυρίως τα κοκκινιστά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Μπορούμε να το μαρινάρουμε σε μουστάρδα πριν το ψήσουμε.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ
Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνων.

ΠΑΤΑΤΕΣ
Μια πατάτα μέτριου μεγέθους περιέχει περίπου το 50% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνης C.

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
Είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δόμηση των κυττάρων και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Πριν μαγειρέψουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, τα αφήνουμε να μουσκέψουν για περίπου μισή ώρα σε χλιαρό νερό.

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Καλό είναι να αγοράζουμε ολόκληρο το κομμάτι της παρμεζάνας και να την τρίβουμε στο σπίτι μας, ώστε να διατηρείται περισσότερο το άρωμά της.

ΕntreΜont
Τα καλύτερα τυριά Emmental και gouda για όλες της ώρες της ημέρας!

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Συνδυάζεται υπέροχα με χοιρινό, αρνί,αλλά και κάθε είδους ψητό κρέας.

ΚΑΣΤΑΝΑ
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη έως 2 μήνες.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
Με ωραίο άρωμα και ευχάριστη ελαφριά γεύση, πηγαίνει τόσο σε γλυκιές όσο και σε αλμυρές συνταγές.

Αλεύρι από τους Μύλους Καπλανίδη

Σούπερ τσουρεκιού
Αλεύρι ενισχυμένο από επιλεγμένα σιτάρια Καναδά. Κατάλληλο για αρτοσκευάσματα πολυτελείας και για τσουρέκια. Κυκλοφορεί σε συσκευασία του 1 κιλού και των 3 κιλών.

Για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι μαλακό, για εύκολη παρασκευή χειροποίητου ψωμιού. Κατάλληλο και για χειροποίητο φύλλο πίτας.

Αλεύρι dinkel (100%)
Προέρχεται από σπόρο που δεν έχει υποστεί καμιά τροποποίηση, μετάλλαξη ή «βελτίωση» στο πέρασμα των χρόνων. Ενας σπόρος που διατηρήθηκε ακριβώς όπως ήταν στη δεκαετία του 30!

Προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, κατάλληλο για υγιεινή διατροφή, για παρασκευή ψωμιού και κάθε είδους αρτοσκευάσματα.