Ρόδι για... όλες τις χρήσεις!

28.03.2011

* Για τον πονόλαιμο: Κρατήτε και αποξηράνετε τις φλούδες του ροδιού σε αεροστεγές κουτί. Βράστε όπως το τσάι και πιείτε το όταν έχετε πονόλαιμο ή ερεθισμένες αμυγδαλές.

* Για τον στομαχόπονο: Πείτε τον χυμό του ροδιού όταν έχετε στομαχόπονο.

* Για αρωματικά παγάκια: Κόψτε το ρόδι στη μέση και στύψτε το σαν πορτοκάλι. Βάλτε τον χυμό σε παγοθήκη, ρίξτε ένα σποράκι σε κάθε κουτάκι της παγοθήκης και φτιάξτε παγάκια. Θα γαρνίρει και θα αρωματίσει εξαιρετικά τα κοκτέιλ σας.

* Για καθάρισμα: Εάν λερωθείτε με ρόδι περάστε το αμέσως με καθαρό οινόπνευμα και μετά πλύντε με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι.

Για να διατηρήσετε τα ρόδια

Κόψτε ή αγοράστε γερά ρόδια με κοτσάνι. Κρεμάστε τα σε σκοινί και τοποθετήστε τα σε σημείο ώστε να τα βλέπει ο φθινοπωρινός ήλιος μέχρι να αφυδατωθεί σωστά η φλούδα τους. Μετά τυλίξτε τα σε εφημερίδα και βάλτε τα στα χαμηλά ράφια του ψυγείου ένα ένα. Ετσι έχετε ρόδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τα μυστικά μας εμπιστεύτηκε η σεφ Μαίρη Παναγάκου