Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

11.04.2011
Για τους ανθρώπους των αστικών κέντρων, η τεχνική αυτή μπορεί να φαντάζει ως μια λύση ασυνήθιστη, ένα υλικό που έλειπε από το «κελάρι» τους.

Για τους ανθρώπους των αστικών κέντρων, η τεχνική αυτή μπορεί να φαντάζει ως μια λύση ασυνήθιστη, ένα υλικό που έλειπε από το «κελάρι» τους. H διατήρηση, όμως, της αγουρίδας είναι μια πρακτική πολύ γνωστή στις παλιές νοικοκυρές, κυρίως εκείνες της επαρχίας.

H τεχνική συντήρησης είναι απλή: Tο άγουρο σταφύλι καταψύχεται σε σακουλάκια και χρησιμοποιείται όποτε θέλουμε να δώσουμε στα φαγητά μας μια φυσική γλυκόξινη γεύση. Eτοίμασε, λοιπόν, την αγουρίδα και όταν μαγειρεύεις, ρίξε μερικές ρώγες στο φαγητό σου. Δοκίμασε και δεν θα χάσεις.