Πώς να ξαναζεστάνεις τα ζυμαρικά για να είναι τόσο νόστιμα όσο την πρώτη μέρα

29.09.2021
Πώς να ξαναζεστάνεις τα ζυμαρικά για να είναι τόσο νόστιμα όσο την πρώτη μέρα
Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι η λύση

Όλες έχουμε τουλάχιστον μια φορά φάει ζυμαρικά που έχουν περίσσεψει από προηγούμενη μέρα. Τα ζυμαρικά είναι ένα σχεδόν τέλειο φαγητό. Είτε για τις εποχές πριν την πανδημία είτε για την περίοδο της καραντίνας, τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθαν τη τέλεια λύση για ένα εύκολο δείπνο, προσιτό και σταθερά απολαυστικό. Είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτα, που σημαίνει ότι μπορείς να τα συνδυάσεις ζυμαρικά με όποια σάλτσα έχεις στη διάθεση σου.

Ένα από τα πολύ αγαπημένα πράγματα σε ό,τι αφορά τα ζυμαρικά είναι ότι μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη μερίδα και να τρως για μέρες. Αλλά πριν μαγειρέψεις μια μεγάλη μερίδα με σκοπό να μη χρειαστεί να μαγειρέψεις τις επόμενες μέρες, θα χρειαστεί να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις τον κατάλληλο τρόπο να ζεστάνεις ξανά τα ζυμαρικά, επειδή αν χρησιμοποιήσεις το φούρνο μικροκυμάτων στην cacio e pepe μακαρονάδα ή τη μπολονέζ, πιθανότατα θα έχεις ένα ανεπιθύμητο στεγνό αποτέλεσμα.

Οι μαγειρικοί κανόνες που οι σεφ παροτρύνουν να αγνοήσουμε

Τι πρέπει να κάνεις....

Για ζυμαρικά χωρίς σάλτσα
Ο καλύτερος τρόπος να ξαναζεστάνεις τα ζυμαρικά που δεν έχουν σάλτσα είναι να τα τοποθετήσεις σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι και να τα βουτήξεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Για ζυμαρικά με σάλτσα
Εάν τα ζυμαρικά έχουν ήδη ριχτεί σε σάλτσα, βάλε τα σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, κάλυψε τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ζεσταθούν, για περίπου 20 λεπτά. Για να τα κάνεις πιο αφράτα, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και πρόσθεσε λίγη παρμεζάνα τα τελευταία πέντε λεπτά. Μπορείς επίσης να ζεστάνεις τα ζυμαρικά με σάλτσα, σκεπασμένα σε τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ζεσταθούν.

Πώς το σημείο που τοποθετείς το ταψί στο φούρνο επηρεάζει το μαγειρικό σου αποτέλεσμα

Η διάρκεια ζωής των ζυμαρικών
Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά παραμένουν φρέσκα μόνο για περίπου τρεις ημέρες, οπότε καλό θα είναι να τα φας πριν αναγκαστείς να τα πετάξεις.

Αν χρειάζεσαι έμπνευση για περισσότερα δείπνα με ζυμαρικά, δοκίμασε μια μακαρονάδα με kale και ricotta, ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού-αμυγδάλου και τηγανητά κρεμμύδια, ή γαρίδες και σπαράγγια fra diavolo.