Πόσο διατηρείται μια φρέσκια φρουτοσαλάτα στο ψυγείο

03.07.2020
Πόσο διατηρείται μια φρέσκια φρουτοσαλάτα στο ψυγείο
Καλοκαίρι και τι πιο ωραίο από το να προσφέρεις στον εαυτό σου μία φρουτοσαλάτα που θα σε δροσίσει και θα σου δώσει πολύτιμες βιταμίνες. Πόσο όμως διατηρείται σε καλή κατάσταση μια φρέσκια φρουτοσαλάτα στο ψυγείο; Η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης της. Η βασική συμβουλή είναι να βάλεις τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από την προετοιμασία της ή την αγορά της.

Για να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια ζωής της φρέσκιας φρουτοσαλάτας όσον αφορά στην ποιότητα αλλά και την ασφάλεια, βάλε την στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία.

Η σωστά αποθηκευμένη, φρέσκια φρουτοσαλάτα θα διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο.

Πόσο διάστημα μπορεί η φρουτοσαλάτα να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου; Τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 βαθμών κελσίου. Η φρουτοσαλάτα πρέπει να πετιέται εάν παραμείνει για περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς θα καταλάβεις εάν η φρουτοσαλάτα έχει χαλάσει; Εάν η φρουτοσαλάτα μυρίζει, η γεύση ή εμφάνιση της είναι άσχημη ή αν έχει εμφανιστεί μούχλα, θα πρέπει να πετιέται. Μην τη δοκιμάσεις, δεν χρειάζεται.

Γενικότερα πάντως, αν θέλεις να ξέρεις τι μπορείς να αποφύγεις για να μη χαλάνε γρήγορα τα φούτα, αλλά και τα λαχανικά, κάνε κλικ στον σύνδεσμο και πάρε μια ιδέα.