Κόλλησαν τα κουλουράκια στο ταψί; Το απίστευτο κόλπο για να τα ξεκολλήσεις χωρίς να διαλυθούν

14.04.2020
Κόλλησαν τα κουλουράκια στο ταψί; Το απίστευτο κόλπο για να τα ξεκολλήσεις χωρίς να διαλυθούν
Τώρα που οι φούρνοι έχουν πάρει... "φωτιά", αυτή η πληροφορία θα σου φανεί, σίγουρα, πολύ χρήσιμη.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει αρχίσει. Ένα Πάσχα πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ζήσει ως σήμερα. Ένα Πάσχα σε lockdown! Το "έργο" -του lockdown, δηλαδή- το έχουμε δει ήδη καθώς διανύουμε τον δεύτερο μήνα πολύ αυστηρών μέτρων αποστασιοποίησης με σκοπό την ελαχιστοποίηση της διασποράς του κορονοϊού.

Στην αρχή αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης παρατηρήθηκε έλλειψη σε χαρτί υγείας, μετά σε μακαρόνια, σε αντισηπτικά, απολυμαντικά και τώρα τελευταία φαίνεται ότι ουδείς βρίσκει μαγιά (νωπή και ξηρή), ενώ ιδιαίτερα δυσεύρετο είναι και το σκληρό αλεύρι.

Μάλλον όλοι ψήνουν κάτι αυτές τις μέρες!

Αν όμως κατάφερες αν βρεις όλα τα υλικά και έψησες κουλουράκια αλλά είτε ξέχασες να λαδώσεις το ταψί και να βάλεις λαδόκολλα, είτε ξεχάστηκες με τις ώρες του ψησίματος τα κουλουράκια ή οι τάρτες κόλλησαν στο ταψί, μη σκας!!!

Και όχι, άσε κάτω το μαχαίρι. Θα τα ξεκολήσει, αλλά θα τα διαλύσει κιόλας. Έχουμε άλλο εργραλείο να προτείνουμε. Και είναι... μαγικό!

Αναφερόμαστε στο οδοντικό νήμα! Ναι, ναι, καλά διάβασες. Κόψε όσο κομμάτι χρειάζεσαι και πέρασέ το με γρήγορη κίνηση κάτω από τα κουλουράκια σου. Έτσι ακριβώς! Ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Και καλό Πάσχα!