Πρέπει η όχι να βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο;

14.03.2020
Πρέπει η όχι να βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο;
Η απάντηση είναι ότι πρέπει πάντα να αποθηκεύεις ολόκληρες τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν τελείως.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, οι συνθήκες αποθήκευσης κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου (όπως στο ψυγείο σου) βλάπτουν την ποιότητα της ντομάτας. Σε αυτές τις ψυχρές θερμοκρασίες, τα ένζυμα που παράγουν γεύση και τα οποία κανονικά είναι παρόντα καθώς οριμάζει η ντομάτα, σταματούν να λειτουργούν. Και καταλήγεις να έχεις μια όχι και τόσο νόστιμη ντομάτα.

Μόλις οι ντομάτες σου ωριμάσουν τελείως, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους για δύο έως τρεις ακόμη ημέρες, τοποθετώντας τις στο ψυγείο. Προσπάθησε βέβαια να τις αφήσεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις κόψεις για τη σαλάτα σου.

Αφού κόψεις μια ολόκληρη ντομάτα, θα πρέπει αμέσως την υπόλοιπη να τη βάλεις στο ψυγείο. Μπορείς επίσης να την ψιλοκόψεις και να την βάλεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Πόσο καιρό, όμως, παραμένει φρέσκια η ντομάτα αφού κοπεί;

Διάβασε και αυτό: Άγουρες ντομάτες; Έτσι θα τις βοηθήσεις να ωριμάσουν πιο γρήγορα

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης. Για να μεγιστοποίησεις της διάρκεια ζωής των ψιλοκομμένων ντοματών, βάλτες στο ψυγείο σε ένα καλυμμένο δοχείο ή σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα ή τύλιξε τις σφιχτά μέσα σε αλουμινόχαρτο ή πλαστικό περιτύλιγμα.

Πόσο καιρό κρατούν οι ψιλοκομμένες ντομάτες στο ψυγείο; Οι κομμένες ντομάτες που έχουν αποθηκευτεί σωστά, θα διαρκέσουν για 3 έως 4 ημέρες στο ψυγείο.

Μπορείς να παγώσεις τις ψιλοκομμένες ντομάτες; Ναι, μπορείς. Τοποθέτησέ τις σε αεροστεγή δοχεία ή σακούλες κατάψυξης ή τύλιξέ τις καλά σε αλουμινόχαρτο ή πλαστικό περιτύλιγμα.

Οι κατεψυγμένες κομμένες ντομάτες θα γίνουν πολτός όταν αποψυχθούν και είναι καλύτερες για χρήση σε μαγειρεμένα πιάτα.

Πόσο καιρό κρατάει η ψιλοκομμένη ντομάτα στην κατάψυξη; Αν είναι σωστά αποθηκευμένη, μπορεί να διατηρηθεί καλά και να μην χάσει την ποιότητά της για περίπου 2 μήνες, αλλά μπορεί να διατηρηθεί άθικτη και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος κατάψυξης αφορά μόνο για την καλύτερη ποιότητα καθώς οι τομάτες που έχουν διατηρηθεί στην κατάψυξη στους -17 βαθμούς Κελσίου θα παραμείνουν ασφαλείς επ 'αόριστον.

Αυτό το διάβασες; Πώς να αποξηράνετε τις τομάτες σας

Πώς θα καταλάβεις εάν οι κομμένες ντομάτες είναι χαλασμένες; Ο καλύτερος τρόπος είναι να μυρίσεις και να κοιτάξεις τις κομμένες ντομάτες: πέτα τυχόν ντομάτες που έχουν μια περίεργη μυρωδιά ή μια κακή εμφάνιση. Εννοείται ότι αν δεις μούχλα, τότε τις πετάς αμέσως στον κάδο των σκουπιδιών σου.