3 βασικές συμβουλές για ένα καλό Πάσχα

26.04.2019
3 βασικές συμβουλές για ένα καλό Πάσχα
Εκτός από τη θρησκευτική έννοιά του, το Πάσχα είναι η απόλυτη ευκαιρία για τις οικογένειες να βρεθούν και να περάσουν ευχάριστες στιγμές μαζί. Χρειάζεται όμως και λίγη προσοχή.

Ιδού τρεις συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να περάσεις πιο όμορφα τις ημέρες του Πάσχα.

1. Ας ξεκινήσουμε από το βράδυ του Μ. Σαββάτου και τη μαγειρίτσα που στην ουσία παίζει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ της νηστείας και του... οβελία της Λαμπρής. Με μέτρο και η σούπα αλλά και τα αβγά που έχεις να φας καιρό και βραδιάτικα θα σου πέσουν, σίγουρα, βαριά.

2. Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα μπορείς να ευχαριστηθείς το τσουρέκι και τα πασχαλινά κουλουράκια που σου μύριζαν όλες αυτές τις μέρες αλλά πρόσεχε τι ώρα θα ξεκινήσεις το φαγητό. Τα μεζεδάκια καλό είναι να μην αρχίσουν πολύ νωρίς γιατί θα βαρύνει πολύ απότομα το στομάχι. Και στο τραπέζι της Λαμπρής μην εστιάσεις μόνο στα κρεατικά. Οι σαλάτες είναι απαραίτητες για τη διατροφική ισορροπία αλλά και για το... στομάχι σου.

3. Τη Δευτέρα του Πάσχα οι περισσότεροι καταναλώνουμε τα περισσεύματα του πασχαλινού τραπεζιού. Καλό είναι να ακολουθηθεί μια διατροφή με πολλά λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, φρούτα και ψωμί ολικής άλεσης. Λόγω όμως της επιφόρτισης του οργανισμού με πολλές θερμίδες και λιπαρά από την προηγούμενη μέρα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ποσότητες. Οπότε τα μικρά και συχνά γεύματα που είναι πιο εύπεπτα δίνουν τη λύση.