Λύσεις στην κουζίνα που σου... λύνουν τα χέρια!

18.02.2016
Μάθε μερικές απλές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα συνηθισμένα μικροπροβλήματα στο μαγείρεμα.

«Η σάλτσα για το ψητό δεν γίνεται τόσο καλή…»

Λίγο πριν ολοκληρώσεις την παρασκευή της, πρόσθεσε στη σάλτσα μια κουταλιά απαλή μουστάρδα –θα της προσδώσει πιο βελούδινη υφή και καλύτερη γεύση.

«Δεν μπορώ να κόψω το κοτόπουλο σε λωρίδες…»

Βάλε πρώτα το κοτόπουλο στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά και κόψε το μετά – δεν θα γλιστρά και θα κόβεται εύκολα σε πολύ λεπτές λωρίδες.

«Τα κρεμμύδια δεν καραμελώνουν…»

Την ώρα που τα καραμελώνεις, πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα.

«Τα μανιτάρια δεν κόβονται ομοιόμορφα…»

Χρησιμοποίησε τον κόφτη για τα βραστά αβγά –τα μανιτάρια θα τεμαχιστούν γρήγορα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια!

«Η μουστάρδα είναι πολύ καυτερή…»

Πρόσθεσε 1 κουταλάκι μαγιονέζα για κάθε 2 κουταλιές μουστάρδας και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

«Το σπανάκι όταν μαγειρεύεται βγάζει πολλά υγρά…»

Πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα λίγη τριμμένη φρυγανιά – η φρυγανιά θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.

«Τα σνίτσελ γίνονται σκληρά…»

Τηγάνισε τα σνίτσελ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα!