Το κόλπο για να μην πικρίζει το μπρόκολο

10.07.2015
Είναι νόστιμο, αλλά, πράγματι, αφήνει μια πικρή επίγευση. Δες πώς μπορείς να το... γλυκάνεις.

Το μπρόκολο συγκαταλέγεται στα πιο υγιεινά λαχανικά, ωστόσο αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Για να μειώσεις την πικρίλα του αλλά και όλων των άλλων σταυρανθών λαχανικών, όπως το κουνουπίδι και τα λαχανάκια, πρόσθεσε στο πιάτο σου ελαιόλαδο αρωματισμένο με μυρωδικά, ή σάλτσα σόγιας, ή ξίδι μπαλσάμικο, ή χυμό λεμονιού, ή φλούδες παρμεζάνας, ή συνδυασμό αυτών.

Μπορείς επίσης να βάλεις το μπρόκολο στο φούρνο και να το πασπαλίσεις από πάνω με δημητριακά ρυζιού ή, εναλλακτικά, να το σοτάρεις ή να το γλασάρεις με λίγο μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα θα… σε γλυκάνει 100%.