Κτήμα Χατζημιχάλη

04.03.2008
Το 1973 ο Δημήτρης Χατζημιχάλης επέλεξε την Κοιλάδα της Αταλάντης Φθιώτιδας, για να υλοποιήσει το όραμά του: τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.

Το 1973 ο Δημήτρης Χατζημιχάλης επέλεξε την Κοιλάδα της Αταλάντης Φθιώτιδας, για να υλοποιήσει το όραμά του: τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Η επιλογή αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για τη δημιουργία και ανάπτυξη της αμπέλου. Σήμερα, το Κτήμα Χατζημιχάλη αποτελεί μία από τις πιο άρτια εξοπλισμένες οινοποιητικές μονάδες της χώρας μας με ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 2.000 στρεμμάτων, σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Μerlot: Κτήμα Χατζημιχάλη 2004
Αμπελοτόπι Αλαργινό

Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης. Βαθύ πορφυρό χρώμα. Πολυπλοκότητα και αρωματική ένταση χαρακτηρίζει τη μύτη. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και σοκολάτας δεμένα αρμονικά με τη βανίλια και το ξύλο. Κομψό, πληθωρικό με βελούδινες τανίνες και ένταση φρούτου στο στόμα. Ισορροπημένο με καλή δομή και μακριά επίγευση. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, μεγάλα πουλερικά, φτερωτό κυνήγι και σκληρά ή ημίσκληρα τυριά.

Chardonnay: Κτήμα Χατζημιχάλη 2007
Αμπελοτόπι Γερακοφωλιά

Λαμπερό, αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Τυπικό Chardonnay με κυρίαρχα αρώματα εσπεριδοειδών, αλλά και νότες τροπικών φρούτων, μπανάνας και ανανά. Θερμό, πολύπλοκο, ισορροπημένο με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αμπελοτοπιού. Η υψηλή οξύτητα υποστηρίζει τον αλκοολικό τίτλο δίνοντας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με μακριά, φρουτώδη επίγευση.

Συνοδεύει θαλασσινά, ψητά ψάρια, λευκά κρέατα, σαλάτες και τυριά με ήπια γεύση.

Sauvignon Blanc : Κτήμα Χατζημιχάλη 2007
Αμπελοτόπι Κρυόβρυση

Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτόχρωμες πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα εξωτικών φρούτων με κυρίαρχα τα φρούτα του πάθους και τα ώριμα ακτινίδια σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό μεταλλικό χαρακτήρα και τις φυτικές νότες. Φρέσκο, «κοφτερό» με νεύρο και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Συνοδεύει όστρακα, θαλασσινά, πουλερικά, αλλά και πιάτα από άσπρα κρέατα με ελαφρές σάλτσες ή μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και κατσικίσια τυριά.

Cabernet Sauvignon: Κτήμα Χατζημιχάλη 2004

Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης. Βαθύ πορφυρό, συμπαγές χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Τυπική ποικιλιακή έκφραση αρωμάτων με περάσματα φραγκοστάφυλων, φρούτων του δάσους και κέδρου σε υπόστρωμα διακριτικού ξύλου. Πληθωρικό, με έντονα αρώματα βατόμουρου και σταφίδας σε συνδυασμό με τα διακριτικά καπνιστά αρώματα του ξύλου. Ισορροπημένο, άρτια δομημένο με σφριγηλές, αλλά ευγενικές τανίνες, που δίνουν τη δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα ψητά ή «της κατσαρόλας», μεγάλα πουλερικά, κυνήγι και σκληρά τυριά.

Ερυθρός: Κτήμα Χατζημιχάλη 2003 Λευκός: Κτήμα Χατζημιχάλη 2007

Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης. Λαμπερό, κόκκινο χρώμα με αρώματα βατόμουρων και δαμάσκηνου στη μύτη σε φόντο μπαχαρικών με διακριτικές νότες βοτάνων. Ευκολόπιοτο, μέτριου σώματος, ισορροπημένο με αρώματα μαύρου πιπεριού να συνυπάρχουν αρμονικά με αυτά των βατόμουρων. Ιδανικό για καθημερινή απόλαυση με σπαγγέτι με κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ημίσκληρα τυριά.

Λευκός: Κτήμα Χατζημιχάλη 2007

Τοπικός Οίνος Οπουντίας Λοκρίδος. Απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα με διακριτικά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και λουλουδιών. Χαρακτηριστική φρεσκάδα λόγω υψηλής οξύτητας, φρουτώδη αρώματα μεγάλη έντασης και ευχάριστη, μακριά επίγευση. Ιδανικό συνοδευτικό για ελληνικούς μεζέδες, ψάρια ψητά ή τηγανητά, λευκά κρέατα, σαλάτες και πιάτα μαγειρεμένα με παραδοσιακούς, αλλά και κοσμοπολίτικους τρόπους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ