Πώς θα συνδυάσεις φαγητό και κρασί

21.05.2009
Εχουν έρθει στιγμές που οι περισσότεροι από εμάς αναρωτηθήκαμε με τι κρασί συνοδεύεται το φαγητό που εχουμε επιλέξει.

Εχουν έρθει στιγμές που οι περισσότεροι από εμάς αναρωτηθήκαμε με τι κρασί συνοδεύεται το φαγητό που εχουμε επιλέξει.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν πρέπει η γεύση του κρασιού να υπερισχύει του φαγητού, απλώς να το συνοδεύει αρμονικά.

Ο σύνθετος χαρακτήρας ενός κόκκινου κρασιού συνοδεύει κυρίως πιάτα κρεατικών. Ενα κόκκινο φρέσκο κρασί, σερβίρεται ιδανικά με άπαχο λευκό κρέας όπως για παράδειγμα κοτόπουλο ή γαλοπούλα, ενώ, ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί θα αναδειχθεί γευστικά συνοδεύοντας ένα πιάτο με πιο έντονες γεύσεις και συμμετοχή μπαχαρικών όπως μοσχάρι ή κυνήγι.

Τα λευκά κρασιά αποτελούν το κατάλληλο συνοδευτικό για πιάτα με πρωταγωνιστές το ψάρι και τα θαλασσινά. Τα διακριτικά τους αρώματα θα δέσουν αρμονικά με την αλμυρή γεύση και θα αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Οσο για τα ροζέ, πολλές φορές μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση αφού τα αρώματα και η γεύση τους μπορούν να συνοδεύσουν εύκολα τόσο πιάτα θαλασσινών και ψαριών όσο και πιάτα με κρεατικα.

Οικογενειακή οινοποιία Κεχρή

Η ενασχόληση της οικογένειας Κεχρή με το κρασί ξεκινά το 1911, όταν ο Ευάγγελος Κεχρής αποφασίζει να φέρει γυάλινα μπουκάλια από τις ΗΠΑ, με σκοπό την εμφιάλωση κρασιού. Το 1954, με τη δημιουργία της οινοποιίας-ποτοποιίας «Αφοί Κεχρή» η εταιρεία παίρνει τη σύγχρονη μορφή της. Το 1972 τα προϊόντα της διαβαίνουν τα σύνορα της χώρας. Και από το 1984, η εταιρεία με καινούργια επωνυμία πλέον «Σ. ΚΕΧΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» συνεχίζει να παράγει κρασιά αλλά και σπιτικά λικέρ χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς τρόπους. Η οινοποιία Κεχρή στεγάζεται σήμερα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της παραγωγής και εμφιάλωσης κρασιού στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ξεχωρίζει επίσης για την πίστη της, στα παραδοσιακά προϊόντα όταν διέπονται αυτά από χαρακτηριστικά ποιότητας, και την αρμονία με την οποία δένουνε με τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες. Γι αυτό τον λόγο δεν διστάζει να συμπεριλάβει στη συλλογή των ποιοτικών οίνων μία ρετσίνα με υψηλά στάνταρ παραγωγής, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της εικόνας και της ποιότητας του αρχαιότερου ελληνικού κρασιού και κατά συνέπεια της ανάδειξης του δυναμικού του συνόλου του ελληνικού κρασιού.