Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το αλκοόλ

26.06.2016
Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς το αλκοόλ; Από το δέρμα, μέχρι την ενέργεια, δες όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου βήμα-βήμα, εβδομάδα-εβδομάδα.

Από τον έντονο πονοκέφαλο και το χανγκόβερ μέχρι τα συναισθήμτα θλίψης ή τις αυπνίες, τις δυσάρεστες συνέπειες του αλκοόλ στο σώμα μας λίγο πολύ τις γνωρίζουμε. Ας δούμε όμως σε τι βοηθά μια μίνι αποτοξίνωση μετά από μερικές εβδομάδες που το έχουμε κάπως παρακάνει με το αλκοόλ, κάτι που συχνά συμβαίνει στην καλοκαιρινή άδεια. Σου δίνουμε αρκετούς λόγους για να πεις το ΝΑΙ σε μια μίνι αποτοξίνωση.

Μέσα σε 24 ώρες

Η πιο άμεση επίδραση του αλκοόλ είναι το χανγκόβερ. Ζάλη, εφίδρωση, ακόμη και τρέμουλο όλα έρχονται μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από 24 ώρες ο οργανισμός καταφέρνει να αποβάλλει το αλκοόλ από και ξεκινάει η διαδικασία αποτοξίνωσης. Το σάκχαρο στο αίμα επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα και ξεκινάει η διαδικασία που θα σου αποδώσει πολλαπλά οφέλη.

Μέσα σε 1 βδομάδα

Το αλκοόλ είναι από τα βασικά που μπορούν να διαταράξουν έναν ήσυχο ύπνο αφού σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί αυπνία. Αλλά κι αυτό να μη συμβαίνει η συχνοουρία δεν πρόκειται να σε αφήσει σε "χλωρό κλαρί" καθόλη τη διάρκεια της νύχτας αφού το αλκοόλ είναι διουρητικό. Τα καλά νέα είναι πως όλα τα συμπτώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται μέσα σε μια εβδομάδα. Ήδη από την τέταρτη ημέρα μάλιστα αρχίζουν κι εξαφανίζονται κιλά... Το αλκοόλ έχει κρυμμένες θερμίδες! Σκέψουθ πως δύο ποτήρια ποτού αντιστοιχούν σε ένα μεγάλο μπέργκερ με έξτρα τυρί και φουλ στη μαγιονέζα!

Μέσα σε 3 εβδομάδες

Το αλκοόλ ανεβάζει την αρητριακή πίεση που μετά την αποτοξίνωση επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μέσα σε 1 μήνα

Το αλκοόλ είναι τοξικό για τα περισσότερα όργανα και κυρίως για το δέρμα μας. Οι τοξίνες κάνουν την επιδερμίδα λιγότερο ελαστική και πιο επηρρεπή στη γήρανση. Μια μίνι αποτοξίνωση εμποδίζει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Μέσα σε 2 μήνες

Πίνοντας 2 ποτά την ημέρα για δύο ή τρεις εβδομάδες - όπως συχνά κάνουμε στη διάρκεια του καλοκαιριο΄υ- επιβαρύνουμε το συκώτι μας. Η ανάκαμψη και η επάνοδος στα φυσιολιογικά έρχεται μέσα σε διάστημα 1,5 - 2 μηνών.

Μέσα σε 12 εβδομάδες

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μας κάνει να νιώθουμε κόπωση κι αυτό επειδή τα κύτταρα του σώματος δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν οξυγόνο αποτελεσματικά σε όλο το σώμα. Η ανανέωσή τους μετά την μίνι αποτοξίνωση έρχεταθ μέσα σε 3 μήνες.