Μεθυστικά κόκκινα!

21.01.2011
Επιλέγουμε τα γλυκά κρασιά που ταιριάζουν με τα σοκολατένια επιδόρπια και σας καλούμε να τα πιούμε μαζί.

Aπό τη ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

Vinsanto Αργυρού Ο.Π.Α.Π. Σαντορίνη

Ενας εξαιρετικός και πολύπλοκος επιδόρπιος οίνος που εκφράζει πληθωρικά αρώματα σοκολάτας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών και μαρμελάδας φρούτων. Τη σοκολάτα την ανακαλύπτεις στο ευγενικό πλούσιο στόμα, που ενισχύεται με μέλι. Επίμονη επίγευση, πιπεράτη αλλά και επιβλητική. Πίνεται παγωμένο και δένει με σοκολατένιους γλυκούς πειρασμούς.

Μαυροδάφνη Grande Reserve Ο.Π.Ε. Μαυροδάφνη Πατρών από την Αχάια Κλάους

Πολυσύνθετο, περιορισμένης παραγωγής γλυκό κρασί 30 ετών, που αποτελεί εξέλιξη της Μαυροδάφνης 601. Στη μύτη σε κερδίζουν αμέσως τα ώριμα αρώματα από δαμάσκηνο, σύκο, γλυκό σταφύλι αλλά και φρυγανισμένο ψωμί. Στόμα πλούσιο, βελούδινο με μεγάλη αρωματική διάρκεια.

Σητεία Γλυκύς Ο.Π.Α.Π. του Συνεταιρισμού

Κρασί από την ποικιλία Λιάτικο που ωριμάζει σε βαρέλι. Χρώμα καθαρό με κεραμιδί αποχρώσεις. Στη μύτη εντυπωσιάζουν τα αρώματα του γλυκού σταφυλιού που αγκαλιάζουν διακριτικές νύξεις σταφίδας και καμένου ξύλου. Η γλυκύτητα στο στόμα δένει με τη μαύρη σοκολάτα.

Imperial Ο.Π.Ε. Μαυροδάφνη Πατρών από την Αχάια Κλάους

Μυρωδάτη Μαυροδάφνη σκούρου ερυθρού χρώματος με αποχρώσεις κεραμιδί. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα σταφίδας και σοκολάτας. Στόμα γεμάτο, με γλυκύτητα όπου η οξύτητα κρατά ιδανικές τις ισοροπίες.

Μαυροδάφνη Αντωνόπουλος

Κρασί ερυθρού χρώματος με κεραμιδί ανταύγειες. Ευχάριστο στόμα που εντυπωσιάζει με τα πληθωρικά κόκκινα φρούτα και τις διακριτικές νύξεις σοκολάτας. Καλοδομημένο, πλούσιο σώμα με καλή ισορροπία και επίγευση που διαρκεί.