Μυρτώ Βασιλείου: «Τη μουσική δε τη διάλεξα μόνο εγώ αλλά κι αυτή εμένα»

22.01.2023
Μυρτώ Βασιλείου: «Τη μουσική δε τη διάλεξα μόνο εγώ αλλά κι αυτή εμένα»
Πότε κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι; Πώς προέκυψε η γνωριμία της με τη Νατάσσα Μποφίλιου; Τι κρατάει από τη συνεργασία της με τον Μάριο Φραγκούλη; Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον; H ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου μιλά στην Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της single «Θέλω κάτι» όπου τραγουδάει μαζί με τον Γιώργο Περρή.

Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα;

Όταν ήμουν πιο μικρή, στα σχολικά χρόνια, δεν υπήρχε η δυνατότητα μουσικής εκπαίδευσης, επομένως η ανάγκη μου να έρχομαι σε επαφή μαζί της γινόταν εντονότερη γιατί δεν έπαιρνα αυτό που ήθελα με τον τρόπο που ήθελα. Οπότε ανέκαθεν ασχολιόμουν με τη μουσική, απλά όσο μεγαλώνω αυτό γίνεται όλο και πιο συστηματικό ή κι επαγγελματικό θα έλεγα. Αρχίζω και πιστεύω, βέβαια, ότι δε τη διάλεξα μόνο εγώ αλλά κι αυτή εμένα.

Ποιες ήταν οι μουσικές σου επιρροές;

Δε θα μπορούσα να παραλείψω τη συμβολή των γονιών μου σε αυτό που είμαι σήμερα, σε αυτό που με «τραβάει» να ακούσω και σε αυτό που θέλω εγώ να δημιουργήσω. Στο σπίτι ακούγαμε και ελληνική και ξένη μουσική. Τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές αλλά και ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που έχουν αφήσει ιστορία. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις συναυλίες που έγραφαν τότε σε βιντεοκασέτες, τις χάζευα κάθε μέρα!

Mίλησέ μας για την πρώτη συνάντησή σου με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Πώς προέκυψε η γνωριμία σας;

Παρακολουθούσα και θαύμαζα τη Νατάσσα λίγα χρόνια πριν συναντηθούμε και γνωριστούμε καλύτερα. Μόλις είχα τελειώσει το σχολείο και η οικογένεια της Ειρήνης, της καλύτερής μου φίλης, είχαν οργανώσει ένα τραπέζι στο οποίο βρεθήκαμε με τη Νατάσσα, παίξαμε μουσική, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε. Έχω στο μυαλό μου εκείνη τη μέρα σαν αφετηρία για το πως ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι για ’μένα και το χρωστάω στη Νατάσσα ξεκάθαρα.

Ποια θεωρείς σημεία αναφοράς στην πορεία σου;

Η σχέση μου με τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα αλλά και όσα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε παρέα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι για να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Αυτό είναι το «σπίτι» μου, η ταυτότητά μου, η εξέλιξή μου μέσα στα χρόνια. Φυσικά δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τη «Φυλακή της Αντιγόνης» του Νίκου Γκάτσου και του Νίκου Χιώτογλου που τραγούδησα σε πρώτη εκτέλεση αλλά και τη συναυλία στο Ηρώδειο, το 2019, δίπλα στον αγαπημένο μου Μάριο Φραγκούλη. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τα τραγούδια μας από μεγάλη ορχήστρα, ήταν μαγικό!


Τι έμαθες από τον διεθνώς καταξιωμένο Μάριο Φραγκούλη και τι κρατάς από τη συνεργασία σας;

Απ΄τον Μάριο κρατάω την προσοχή που δείχνει πάντα στο τραγούδι! Ήταν τεράστιο δώρο για ‘μένα να τραγουδήσω δίπλα του σε κάποια απ’ τα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου, τρομερή εμπειρία! Μα το σημαντικότερο είναι η σχέση που έχουμε, η αγάπη. Είναι συγκινητική η στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, μάλιστα, μαζί με τον Γιώργο Περρή μας κάνουν την παραγωγή του δίσκου που ετοιμάζουμε και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Δεν έχουν πολλά παιδιά αυτήν την ευκαιρία, νιώθω ευγνωμοσύνη, αλήθεια.

Τι είναι αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει μια μακροχρόνια συνεργασία ανάμεσα σε έναν δημιουργό και έναν ερμηνευτή;

Πίστη στο ίδιο όνειρο, εμπιστοσύνη, αγάπη, κοινή αισθητική.

Τι συναισθήματα σου ξυπνάει το «Θέλω κάτι» που είναι το νέο σου single και μάλιστα ντουέτο με τον Γιώργο Περρή;

Αυτό το τραγούδι είναι η χαρά, η ζεστασιά, η τρυφερότητα. Έχω μεγάλη αδυναμία στον Γιώργο, νιώθω πως δεν είναι τυχαίο που τραγουδάμε αυτό το τραγούδι μαζί!

Φανταζόσουν ποτέ ότι θα έρθει μια μέρα που θα σου γράψει στίχους η Λίνα Νικολακοπούλου;

Ειλικρινά σας μιλάω, δεν φανταζόμουν τίποτα από όλα αυτά που μου συμβαίνουν! Η συναναστροφή μου με τη Λίνα Νικολακοπούλου είναι κάτι το εξωπραγματικό. Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια και τ’ αυτιά μου από πάνω της, είναι πολύ μεγάλο σχολείο. Ανυπομονώ πραγματικά να ακούσετε και τα επόμενα δύο τραγούδια που μας χάρισε για το νεό μας album!

Είσαι πολύ νέα ακόμα και ήδη έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής. Με ποιους, ωστόσο, ακόμα καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Θα ‘θελα πολύ να καταφέρω να συναντήσω τους καλλιτέχνες με τους οποίους μεγάλωσα. Δε με νοιάζει τόσο η συνεργασία όσο να τους δω, να τους ακούσω, να τους μιλήσω. Θα ‘θελα πολύ να γνωρίσω τη Χαρούλα Αλεξίου, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Ποιο τραγούδι θα ακούσεις στο repeat;

Το “My little love” της Adele!

Τέλος, πες μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για εσένα και θα ήθελες να μάθει ο κόσμος;

Πεθαίνω για σπιτικά μαγειρέματα με τους φίλους μου. Ιδανικά: μεσημέρι, με ήλιο και τσίπουρα.

Info: Μπορείτε να απολαύσετε τη Μυρτώ Βασιλείου την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου live στο Faust

Ακούστε εδώ το νέο single «Θέλω κάτι»