O Ιάκωβος Γκόγκουα αποκλειστικά στο Womenonly.gr: «H εξωτερική εμφάνιση συνδέεται άμεσα με τον εσωτερικό μας κόσμο...»

04.03.2022
O Ιάκωβος Γκόγκουα αποκλειστικά στο Womenonly.gr: «H εξωτερική εμφάνιση συνδέεται άμεσα με τον εσωτερικό μας κόσμο...»
O Ιάκωβος Γκόγκουα έχει μία Ιδιαίτερη και συναρπαστική πορεία. Βρέθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας στη σκηνή της Eurovision, αλλά και πολλών νυχτερινών κέντρων, για να καταλήξει στο δικό του ιατρείο στο Κολωνάκι.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλειά του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του. Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, στο Ισραήλ, στη Σιγκαπούρη και στη Γεωργία, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στο Womenonly και τον Γιώργο Μουλά για τη νέα του ζωή.

Θα ήθελα αρχικά να μιλήσουμε για τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε.

Το Ιατρείο μου λοιπόν. Ο χώρος αυτός είναι ένας χώρος ομορφιάς, ένας χώρος που μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, μας ενισχύει με αυτοπεποίθηση και παράλληλα μας δίνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας όσον αφορά την εξωτερική κυρίως εμφάνιση. Βέβαια εμείς πιστεύουμε ότι η εξωτερική εμφάνιση με τον εσωτερικό κόσμο συνδέονται άμεσα. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος γενικά για παράδειγμα αν στεναχωρηθούμε λίγο παραπάνω, αυτό μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο μας. Αυτό μετά μπορεί να μας απασχολήσει περισσότερο και να μας στεναχωρήσει. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Εμείς κάνουμε το αντίθετο, δίνουμε μία φρεσκάδα εμφανισιακά. Το βλέπει αυτό όποιος έρθει εδώ, χαίρεται και έτσι έχουμε έναν θετικό φαύλο κύκλο.

Περισσότερο οι άνδρες ή οι γυναίκες επιλέγουν να κάνουν κάποια αλλαγή;

Η αλήθεια είναι πως περισσότερο οι γυναίκες. Το ποσοστό των ανδρών είναι αρκετά μικρό σίγουρα όμως έχει αυξηθεί σε σχέση με παλαιότερα. Γενικότερα θεωρώ ότι η ομορφιά είναι ένα όπλο για όλους αλλά κυρίως για τις γυναίκες.

Η περίοδος του Covid που περάσαμε και που διανύουμε ακόμη, έχει επηρεάσει κάποιον ώστε να προχωρήσει σε κάποια επέμβαση;

Θεωρώ ότι εφόσον σε επηρεάζει κάτι ψυχολογικά αυτό μπορεί να φέρει αλλαγές σε πολλούς τομείς. Σίγουρα κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως κάνοντας μία αισθητική παρέμβαση στο πρόσωπο του ή στο σώμα του θα νιώσει καλύτερα και χαρούμενος. Δεν θεωρώ πως κάποιος που δεν το είχε ποτέ στο μυαλό του ή που δεν ασχολείται με αυτό τον τομέα πως θα μπορούσε ο covid να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Αυτή είναι η μία οπτική. Από την άλλη, ο κόσμος πλέον λόγω τηλεδιάσκεψης βλέπει πολύ περισσότερο τον εαυτό του. Ως εκ τούτου μπορεί να παρατηρήσει λίγο περισσότερο τις ατέλειες ή τα σημεία που μπορεί να τον ενοχλήσουν.

Γιατί επιλέξατε την κοσμητική ιατρική;


Ήμουν ανάμεσα σε ψυχιατρική ή κοσμητική ιατρική. Θεωρώ πως αυτές οι δύο ειδικότητες έχουν πολλά κοινά. Μπορεί ο εσωτερικός σου κόσμος να σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα με τον εαυτό σου, όπως και ο εξωτερικός σου κόσμος. Απλά η κοσμητική ιατρική είχε μεγάλη δόση τέχνης και για αυτό τελικά διάλεξα αυτή.

Πώς μπήκε ο χορός στη ζωή σας;


Δεν με φανταζόμουν ποτέ χορευτή. Έτυχε να γνωρίσω την Ελένη Ανδριοπούλου η οποία ήταν αυτή που μου έμαθε τα πρώτα βήματα χορού. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Μέσα στη σχολή χορού γινόντουσαν και κάποια μικρά πάρτι ώστε να κάνουν εξάσκηση οι μαθητές. Ερχόντουσαν 5-10 μαθητές κάθε Πέμπτη και πίνανε το αναψυκτικό τους. Εκεί αποφάσισα πως αυτό θα έπρεπε να γίνε πιο μεγάλο. Έτσι μετά από 1-2 χρόνια φτάσαμε να κάνουμε ένα από τα καλύτερα λάτιν πάρτι της Πάτρας. Είχαμε φέρει μέχρι και κουβανέζικο συγκρότημα να παίζει live ενώ ο κόσμος που ήταν πάνω από 100 άτομα, κάθε Πέμπτη να ζει βραδιές dirty Dancing.

Σας λείπει καθόλου;

Νόμιζα ότι θα μου λείπει, αλλά τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες φαίνεται ότι τις έχω περάσει μέσα από την επιστήμη μου! Στην ουσία, την ομορφιά που είναι τέχνη την περνάω μέσα από την ιατρική. Περνάω όμορφα με την δουλειά μου και ταξιδεύω συχνά.