Σάντρα Βουτσά: «Ευτυχώς πρόλαβα να πω όλα όσα ήθελα στους γονείς μου και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που εκείνοι είχαν ως ''βάρος''»

14.09.2020
Σάντρα Βουτσά: «Ευτυχώς πρόλαβα να πω όλα όσα ήθελα στους γονείς μου και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που εκείνοι είχαν ως ''βάρος''»
To 2020 δεν ήταν μία καλή χρονιά για εκείνη αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε τη μητέρα της Έρρικα Μπρόγιερ και τον πατέρα της Κώστα Βουτσά.

Η Σάντρα Βουτσά παρά τις δυσκολίες, στέκεται γερά στα πόδια της και αισιοδοξεί για το μέλλον. Η ίδια άνοιξε την καρδιά της στο Womenonly.gr και τον Γιώργο Μουλά και μίλησε για τους γονείς της, τον κορωνοϊό, την τηλεόραση και την επαγγελματική της πορεία.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

Κυρία Βουτσά σας καλωσορίζω στο Womenonly.gr

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με τον Κορωνοιό και να μου πείτε πως βιώσατε το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα με το lockdown;

Το lockdown για εμένα ήταν -φαντάζομαι- όπως για όλους... κάτι πρωτόγνωρο και περίεργο!Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και έτσι το βίωσα κι εγώ... μια τελείως διαφορετική καθημερινότητα και ένα ''διάλειμμα'' από τα πάντα!Και όπως αποδείχθηκε ήταν ευεργετικό ''διάλειμμα'' για τα ζώα και την φύση που ο άνθρωπος ''κακοποιεί'' πολλές φορές άθελα του αλλά και κακοποιεί ηθελημένα,βάναυσα και με τον χειρότερο τρόπο.

Το Καλοκαίρι του 2020 ήταν διαφορετικό για όλους μας. Για εσάς είναι επιπλέον, το πρώτο Καλοκαίρι χωρίς τους γονείς σας. Πως το περάσατε και τι κρατάτε από αυτό;

Όχι μόνο το πρώτο καλοκαίρι χωρίς τους γονείς μου αλλά και τα πρώτα γενέθλια και η πρώτη γιορτή(30 Αυγούστου) που δεν χτύπησε το τηλέφωνο... Πρώτα με έπαιρνε ο πατέρας μου(πάντα ξύπναγε πολύ πρωί)και μετά η μητέρα μου... Ένα δύσκολο καλοκαίρι με πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις και με μια μόνιμη πραγματικότητα που θα ζω από εδώ και πέρα για πάντα. Ένα δύσκολο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, μιας και ζούμε καταστάσεις που ελπίζω... να πάνε και μα μην γυρίσουν!

Πως διαχειριστήκατε την απώλεια και των δύο γονιών σας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Αυτήν την απώλεια και των δυο γονιών δεν την έχω συνειδητοποιήσει ακόμα,μόνο σε στιγμές της καθημερινότητας. Είναι μια συνειδητοποίηση που σε ''χτυπάει'' σταδιακά και πιο άγρια όσο περνάει ο καιρός. Δυστυχώς ο χρόνος,στην περίπτωση του θανάτου...δεν είναι ''ο καλύτερος γιατρός''. Δεν προσπαθώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο,απλά αφήνω τα συναισθήματα να έρχονται και να φεύγουν ανάλογα με το πως ''θέλει'' το μυαλό γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ζήσει κάποιος το πένθος και την θλίψη όπως του βγαίνει από την ψυχή του. Δεν καταπιέζω δηλαδή τον εαυτό μου να μην το σκέφτομαι η να κάνω κάτι για να ξεχαστώ. Το σώμα(και το μυαλό)ξέρει καλύτερα και εγώ το ''ακούω''...

Επαγγελματικά ασχοληθήκατε με τις δημόσιες σχέσεις και το κομμάτι της επικοινωνίας. Παράλληλα έχετε τη δική σας εταιρία καθαρισμού lets clean. Πείτε μας περισσότερα για την επαγγελματική σας πορεία.

Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην τηλεόραση αλλά και στην προβολή και επικοινωνία σε δισκογραφικές εταιρίες, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά και προσωπικά με καλλιτέχνες. Δούλεψα-ήμουν πολύ τυχερή-στις πολύ καλές εποχές για αυτού του είδος το επάγγελμα στις εποχές που υπήρχε δημιουργία σε πολλά επίπεδα, έμπνευση, όρεξη κ... χρήματα για να κανείς αυτό που ονειρευόσουν πραγματικότητα! Η let' s clean ήρθε σε μια στιγμή της επαγγελματικής μου ζωής που δεν ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με ότι έκανα παλιά, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο... τρομακτικά πολύ και σπάνια παίρνεις ευχαρίστηση πια (γιατί η δουλειά πρέπει να είναι κι ευχαρίστηση!).

Όταν λοιπόν οι συνεταίροι μου, ο Αντώνης και ο Παναγιώτης, μου είπαν την ιδέα τους ενθουσιάστηκα! Έχω και μια... ιδιαίτερη μανία με την καθαριότητα και έτσι συμφώνησα αμέσως. Είμαστε τρεις άνθρωποι που ο καθένας έχει αναλάβει την αρμοδιότητα του και έτσι η συνεργασία μας είναι αρμονική. Όταν οι συνεργάτες είναι επαγγελματίες, εργατικοί και μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους... η let' s clean πάει καλά!!!

Θα περίμενε κανείς η κόρη του Κώστα Βουτσά και της Έρικας Μπρόγιερ να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα στο χώρο του θεάματος. Θα σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο είτε στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο;

Μα ήμουν στον χώρο του θεάματος για παρά πολλά χρόνια! Απλά ήμουν πίσω από τις κάμερες. Δεν μου άρεσε ποτέ να γίνω ηθοποιός, δεν ήθελα ποτέ να παίξω σε σήριαλ, δεν ήθελα ποτέ να παίξω στο θέατρο. Εάν όμως ξεκινούσα από την αρχή, θα ήθελα να γίνω σκηνοθέτης και να έχω και την let' s clean πάλι-φυσικα-με τον Αντώνη και τον Παναγιώτη!

Το επώνυμο σας, σας έκλεισε ή σας άνοιξε πόρτες;

Το επώνυμο μου φυσικά μου άνοιξε πολλές πόρτες στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, καταρχάς γιατί ασχολήθηκα με τα καλλιτεχνικά αλλά και γιατί είχα έναν πάτερα που τον λάτρευε-όχι απλά τον αγαπούσε-όλος ο κόσμος!!! Και το κοινό και οι συνάδελφοι του και οι δημοσιογράφοι αλλά και γενικά οι άνθρωποι αυτής της δουλειάς. Στην πορεία με παρά πολλή δουλειά, συνεπεία, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό πλέον έχω φτιάξει το δικό μου '' όνομα'' και μου ζητούν συνεργασία ως Σαντρα Βουτσά και όχι ως κόρη του Βουτσά.

Παρακολουθείτε τις ελληνικές ταινίες που πρωταγωνιστούν οι γονείς σας; Ξεχωρίζετε κάποιες;

Φυσικά και παρακολουθώ όλες τις ελληνικές ταινίες όχι μόνο αυτές που συμμετέχουν οι γονείς μου... όπως όλοι οι Έλληνες (και όχι μόνο!). Από τις ταινίες που έπαιζαν οι γονείς μου ξεχωρίζω-φυσικά! -την '' Παριζιάνα'' γιατί είναι μια απολαυστική ταινία με την Βλαχόπουλου και την μητέρα μου. Επίσης μια άλλη ταινία που πάντα μου άρεσε πολύ ήταν '' οι Απέναντι'' του Γιώργου Πανουσόπουλου που πρωταγωνιστούσε η Μπέττυ Λιβάνου και ο Άρης Ρέτσος και συμμετείχε και η μητέρα μου. Όσο για τις ταινίες με τον Κώστα Βουτσά ξεχωρίζω την '' Νύχτα γάμου' ', ' 'Το Ανθρωπάκι' ', μια ταινία που γυρίστηκε σε βίντεο '' Ο τελευταίος άντρας'' και φυσικά την μοναδική και πολυβραβευμένη ταινία του καταπληκτικού Βασίλη Βαφέα '' Ο Έρωτας του Οδυσσέα' '.

Με πυρήνα τον πληθωρικό Κώστα Βουτσά βλέπαμε την ευρύτερη οικογένεια του εξαιρετικά δεμένη, αυτό συνεχίζει να ισχύει και τώρα; Η απώλεια του Πατέρα σας έφερε πιο κοντά με τα αδέλφια σας;

Ήμασταν πάντα μια ''Μεγάλη'' οικογένεια με όλα αυτά που συμβαίνουν σε όλες τις οικογένειες του κόσμου! Τα καλά, τα κακά, τα ωραία, τα δύσκολα και γενικά όλα αυτά που έχει μια κανονική οικογένεια. Φυσικά και ισχύει και τώρα και φυσικά μια απώλεια σε φέρνει πιο κοντά. Απλά την απώλεια ο καθένας την βιώνει διαφορετικά από τον άλλον και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει όπως ο ίδιος νιώθει ότι είναι καλύτερα. Οι αδελφές μου, όπως και η Αλίκη (Κατσαβού) έχουν και από ένα παιδί και αυτό αλλάζει τον τρόπο που μπορείς να διαχειριστείς την απώλεια μέσα στην καθημερινότητα αλλά και το πως κυλάει η ζωή τους.

Προλάβατε να πείτε όλα όσα θέλατε στους γονείς σας;

Ευτυχώς πρόλαβα να πω όλα όσα ήθελα στους γονείς μου και πρόλαβα ακόμα και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που εκείνοι είχαν ως '' βάρος'' σε σχέση με το πως ήταν ως γονείς, όπως φαντάζομαι ότι έχουν όλοι οι γονείς... το εάν φέρονται σωστά στα παιδιά τους, εάν είναι κάλοι γονείς, εάν ασχολούνται με τα παιδιά τους όπως και όσο πρέπει κλπ. Τους είπα πόσο τους αγαπώ, ότι ακόμα και εάν νόμιζαν ότι κάπου έκαναν λάθος εγώ τα έχω ξεχάσει όλα και πιστεύω ότι τους ''καθάρισα'' την ψυχή από ότι ''άσχημο'' μπορεί να τους απασχολούσε. Είχα δυο γονείς που με αγαπούσαν παρά πολύ και εγώ τους αγαπούσα πολύ και ευτυχώς το δείχναμε πολύ ο ένας στον άλλον! Είναι, δυστυχώς, μια πολύ βαρεία απώλεια για εμένα....

Παρακολουθείτε τηλεόραση; Ποια κατηγορία εκπομπών σας αρέσει και ποια είναι γνώμη σας για τα ριάλιτι;

Φυσικά και παρακολουθώ τηλεόραση... με τρέλα! Μου αρέσει παρά πολύ η τηλεόραση και σέβομαι βαθιά όσους ασχολούνται-μπροστά και πίσω- από τις κάμερες γιατί είναι μια πραγματικά πολύ πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα δουλειά που μπορεί όμως να σου δώσει πολλές και μεγάλες χάρες και ικανοποίηση! Από εκπομπές μου αρέσουν... όλες! Από τα πρωινά, τις ενημερωτικές, τα ντοκιμαντέρ, τα talk show, οι εκπομπές με κοινωνικά θέματα... όλα! Βλέπω και ελληνικά κανάλια αλλά και ξένα όπως πχ το BBC. Όλα, αρκεί οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές να αντιμετωπίζουν τους καλεσμένους και τα θέματα με σεβασμό και να μην βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι αλλά και να μην σχολιάζουν, ειδικά τους καλλιτέχνες, απαξιωτικά και με υπονοούμενα....! Εκεί αλλάζω κατευθείαν κανάλι και συνήθως επιλέγω να μην ξαναδώ την συγκεκριμένη εκπομπή! Όσο για τα ριάλιτι... το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργηθούν ίντριγκες, συζητήσεις και ''θέμα'' ώστε να το παρακολουθεί ο κόσμος; Όσοι διαμαρτύρονται δεν ξέρουν ότι τα κανάλια επιλεγούν τι θα προβάλουν με βάση του τι φέρνει περισσότερη τηλεθέαση? Εμείς, με τον Αντώνη και τον Παναγιώτη, σκεφτόμαστε να κάνουμε ριάλιτι με τους καθαρισμούς σπιτιών, όπως υπήρχε κάποτε στην αγγλική τηλεόραση... Έρχεται η let' s clean σε ριάλιτι! ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ να καθαρίσουμε τα ΠΆΝΤΑ!!!!

Γιώργος Μουλάς