Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ο κόσμος γύρω από τις γυναίκες είναι φτιαγμένος. Εμείς απλά βοηθάμε σε κάποιους τομείς»

13.01.2019
Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ο κόσμος γύρω από τις γυναίκες είναι φτιαγμένος. Εμείς απλά βοηθάμε σε κάποιους τομείς»
Έχει κάνει λάθη στο παρελθόν; Ποια ήταν η χειρότερή του φάση; Τι νομίζει ότι οι άλλοι λένε για εκείνον; Τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει πάντα στη ζωή του; O ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης μιλά στη Νικολέτα Μακρή και το Womenonly.gr για το θέατρο, την τύχη στη ζωή του, τις εξαρτήσεις του, την κόρη του και πολλά άλλα

Πρωταγωνιστείς στη θεατρική παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες». Ακόμα μια συνεργασία σου με το πετυχημένο δίδυμο Ρέππας-Παπαθανασίου…

Ναι δουλέψαμε και πέρσι και πρόπερσι και παραπρόπερσι μαζί…Όταν υπάρχει μια καλή συνεργασία, υπάρχει και ανανέωση. Βρίσκουμε όλες τις λύσεις, επικοινωνούμε απόλυτα, ταυτίζονται οι απόψεις μας, βγαίνει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα άρα καλώς υπάρχει αυτή η συνέχιση της συνεργασίας.

Ποιον ήρωα υποδύεσαι στο έργο;

Υποδύομαι τον Θωμά Μακρυκώστα, έναν άνθρωπο από τον Κουτσόπυργο ο οποίος Κουτσόπυργος ενώ είναι ένας ευλογημένος τόπος, επικρατεί η βεντέτα των Μακρυκωσταίων και των Κοντογιώργηδων. Άρα εφόσον έχουν εξοντωθεί μεταξύ τους 14 Μακρυκωσταίοι και 14 Κοντογιώργηδες ο επόμενος της βεντέτας είμαι εγώ και ο Γιάννης Ζουγανέλης που υποδύεται τον Στέλιο Κοντογιώργη. Έλα μου όμως που αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με βεντέτες και φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι ο ένας κυνηγάει τον άλλο αλλά ουσιαστικά δεν κυνηγάει κανένας κανέναν. Είναι μια παράσταση βασισμένη ουσιαστικά στο έργο των Σακελλάριου -Γιαννακόπουλου και ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου έχουν δώσει μια πολύ ωραία γραφή σε αυτό, το έχουν εξελίξει αρκετά ως κείμενο, ακριβώς πάνω στον καμβά του Σακελλάριου.

Επιλέγεις σχεδόν πάντα κωμωδίες. Προτιμάς να περπατάς σε ασφαλή μονοπάτια;

Όχι δεν είναι θέμα ασφάλειας όσο επιλογών που κάνω, σύμφωνα με τις προτάσεις που μου γίνονται. Όταν μια πρόταση είναι αξιόλογη και βλέπω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό, θα μπορώ να κάνω και κάτι κωμικό και κάτι δραματικό αναλόγως αν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μέσα σε αυτή τη δουλειά από πριν. Και όταν σου γίνεται πρόταση από τους Ρέππα-Παπαθανασίου, που κατά 95% είναι κωμωδία, ξέρεις ότι βαδίζεις εκ του ασφαλούς άρα ξέρεις ότι μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή την παράσταση.

Επίσης, για τρίτη σεζόν σε βλέπουμε στο «Έλα στη θέση μου» στον Alpha. Πώς αισθάνεσαι που παίζεις σε μια πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, όταν γύρω σου αρκετές άλλες σειρές δεν κάνουν νούμερα;

Δε νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχει ανέβει αρκετά η μυθοπλασία αλλά τα νούμερα είναι πλασματικά. Δεν έχει να κάνει αν είναι καλή μια δουλειά ή όχι. Σημασία έχει να περνάς καλά σε αυτό που κάνεις. Και φυσικά αν το βάλουμε σε κλίμακα σε σχέση με τα νούμερα, να μην είναι κάτω από την κλίμακα όπου υπάρχει περίπτωση να έρθει ένα κόψιμο και να σταματήσει η δουλειά, που είναι το σημαντικότερο όλων.

Δεδομένου ότι είσαι από τους ηθοποιούς που κάθε σεζόν έχουν δουλειά, θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό;

Θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός αρκετών πραγμάτων. Σίγουρα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό αλλά έχω την εντύπωση ότι προκαλούμε λίγο την τύχη μας. Είναι θέμα και αξιοποίησης της κάθε ευκαιρίας δηλαδή όσο τυχερός και να είσαι, θα πρέπει να έχεις την ικανότητα να διαχειριστείς καλά το πράγμα και να κάνεις και σωστές επιλογές.

Άρα θεωρείς ότι έχεις κάνει τα σωστά βήματα.

Εκ του αποτελέσματος, ναι.

Πώς βλέπεις το μέλλον της τηλεόρασης;

Η τηλεόραση θα είναι πάντα τηλεόραση, θα μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν τα δεδομένα κάποτε και θα γίνονται όλα μόνο ηλεκτρονικά ή μόνο από πληρωμένες πλατφόρμες. Σίγουρα όπως και να προστάζει η μόδα, πάντα θα υπάρχει τηλεόραση.

Εσύ παρακολουθείς τηλεόραση;

Ναι βλέπω όποτε μπορώ. Τα πάντα θα δω. Θέλω να έχω δει ένα κομμάτι από όλα για να μπορώ να έχω και άποψη όχι για να την μεταλαμπαδεύω αλλού, απλά για να έχω άποψη για τον εαυτό μου για το τι συμβαίνει και το τι γίνεται στη χώρα μου και στην τηλεόραση, που είναι ο χώρος που δουλεύω τόσο χρόνια.

Aσχολείσαι αρκετά με τα social media. Για πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να αφήσεις το κινητό σου στην άκρη;

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια εξάρτηση με το κινητό αλλά όχι συγκεκριμένα με τα social media. Αισθάνομαι σαν ναρκομανής με το κινητό. Δηλαδή θα το αφήσω να φορτίσει για λίγη ώρα και κατευθείαν αισθάνομαι την ανάγκη να πάω να το ανοίξω. Έχει γίνει πια επέκταση του χεριού, που αυτό είναι πολύ αρνητικό, έτσι και αλλιώς κάθε εξάρτηση είναι αρνητική. Είναι κάτι που θα ήθελα να το αποβάλλω σιγά-σιγά αλλά δεν με αφήνει και ο περίγυρός μου. Ο ένας επηρεάζει τον άλλον.

Έχεις βγάλει χρήματα από τα social media;

Λίγα χρήματα. Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ ενεργά διαφημιστικά με τα social. Kαι γενικότερα οι άντρες δεν ασχολούνται τόσο πολύ, γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα όσα υπάρχουν για τις γυναίκες. Άλλωστε ο κόσμος γύρω από εσάς είναι φτιαγμένος – εμείς απλά βοηθάμε σε κάποιους τομείς.

Είσαι από τους ανθρώπους που όπως όλοι έχουμε καταλάβει, δεν τους αρέσει να δίνουν δικαιώματα στην προσωπική τους ζωή. Σε ενοχλεί όταν τα media ασχολούνται μαζί σου;

Με ενοχλεί όπως θα ενοχλούσε οποιοδήποτε να τον κοιτάνε μέσα από μια κλειδαρότρυπα. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι όταν είσαι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο είναι λογικό, μέσα σε όλο αυτό το πακέτο να υπάρχει και αυτό. Μέχρι ένα σημείο δεν με πειράζει. Ευτυχώς είναι ελάχιστες οι φορές που έχει περαστεί αυτό το όριο.

Όταν μιλάνε για εσένα τι νομίζεις ότι λένε;

Δεν ξέρω ειλικρινά. Έχω ακούσει και τα χειρότερα αλλά εγώ θέλω να πιστεύω τα καλύτερα. Από εκεί και πέρα όλοι θέλουμε να πιστεύουμε τα καλύτερα όπως και ο χειρότερος άνθρωπος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι γενικότερα έχω μια αποδοχή. Δεν ξεκινάω ποτέ κακοπροαίρετα, πάντα είμαι καλοπροαίρετος. Ο καθένας μπορεί να μην συμπαθεί κάποιον για πολλούς λόγους και για λόγους που να μην ξέρει καν.

Τι δεν μπορείς – εκτός από το κινητό σου- να αποχωριστείς με τίποτα;

Δυστυχώς προς το παρόν -ελπίζω να το αποβάλω- το τσιγάρο επειδή καπνίζω πάρα πολύ.

Έκτος από τους ρόλους σου ως ηθοποιός κατέχεις έναν ακόμα σπουδαίο ρόλο, αυτόν του μπαμπά.. Πώς είναι η σχέση σου με την κόρη σου;

Πολύ καλή. Τώρα που λόγω της ηλικίας της μπορούμε να επικοινωνήσουμε, μπορούμε να κάνουμε κανονικές συζητήσεις. Όσο περνάει ο καιρός όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο γιατί μπορούμε να κάνουμε κοινά πράγματα και να περάσουμε πολύ ευχάριστα την ώρα μας. Όσο μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερο είναι το δέσιμο.

Σε βλέπει στην τηλεόραση; Έχει καταλάβει τι κάνεις;

Τώρα πια ναι. Στην αρχή νόμιζε ότι όλοι οι μπαμπάδες είναι ηθοποιοί και παίζουν στα σίριαλ.

Ποια ήταν η χειρότερή σου φάση;

Νομίζω μόνο εκεί στην διάρκεια του θανάτου του πατέρα μου, όλη την περίοδο που ήταν άρρωστος.

Έχεις κάνει λάθη στο παρελθόν;

Πολλά κατά καιρούς αλλά δεν μετανιώνω για κάτι.

Τι είναι αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου; Το πραγματοποίησες;

Ποτέ δεν ήθελα κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που ήθελα ήταν κάτι γενικό το οποίο το έχω πετύχει. Ήθελα να ήμουν σε αυτόν τον χώρο και να μπορώ να καλύπτω τα προς το ζειν. Εγώ θέλω τον κόσμο όλο και μπορώ να προσαρμοστώ ανα πάσα ώρα και στιγμή. Δεν έκανα συγκεκριμένα όνειρα γιατί η ζωή σε πάει αλλού πολλές φορές. Αφήνω να με αιφνιδιάζει και απολαμβάνω αυτό που μου δίνει.

Ιnfo:

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση ««Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, στο θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18, Αθήνα). Επίσης, τον βλέπουμε στο καθημερινό σίριαλ του Alpha «Έλα στη θέση μου»