Κατερίνα Ζαρίφη: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλαίγεται όταν ο ίδιος επιλέγει»

29.12.2018
Κατερίνα Ζαρίφη: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλαίγεται όταν ο ίδιος επιλέγει»
Ποια συνεργασία την απογοήτευσε; Σε ποιο πρόσωπο θα έλεγε ευχαριστώ; Της αρέσει η μαγειρική; Τι μπορεί να την φέρει σε αμηχανία; Ποια δουλειά στο σπίτι είναι η αγαπημένη της; Η Κατερίνα Ζαρίφη μιλά στη Νικολέτα Μακρή και το Womenonly.gr για την υποκριτική, την τηλεόραση, την Ελένη Μενεγάκη, τον σύντροφό της, τα social media και πολλά άλλα

Κατερίνα μου, κάνεις την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Easy 97.2, ταυτόχρονα παίζεις στην παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» και έχεις καθημερινά γυρίσματα για το παιχνίδι γνώσεων «Ποιος ρωτάει», που παρουσιάζεις στο Open Tv. Μπορείς να μου πεις από πού αντλείς αυτή την ενέργεια που έχεις;

Eιλικρινά φέτος και εγώ απορώ! Μερικές φορές γυρίζοντας κατάκοπη στο σπίτι, αναρωτιέμαι αν την επόμενη μέρα θα τα καταφέρω. Αλλά τελικά η ντόπα της καθημερινότητας είναι να κάνεις πράγματα, που τα κάνεις με χαρά. Και εγώ φέτος κάνω δουλειές που πηγαίνω με χαρά. Και σίγουρα κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλαίγεται όταν ο ίδιος επιλέγει. Και φέτος είμαι χαρούμενη με τις επαγγελματικές μου επιλογές.

Φαίνεσαι άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του. Ισχύει;

Μπα! Μην νομίζεις... Πολύ συχνά κάνω καυγάδες μαζί του αλλά στο τέλος με κάποιο μαγικό τρόπο έτσι τα ψιλό-βρίσκουμε. Εντάξει το ότι είμαι χαλαρή ως άνθρωπος ή ότι μ’ αρέσει το χιούμορ, δε σημαίνει ότι τα «χω βρει απόλυτα με μένα» αλλά αυτό είναι και η μαγεία, έτσι δεν είναι;

Ξέρω ότι είσαι πολύ αγαπητή στον κόσμο. Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που σου κάνουν στο δρόμο;

Πού βρίσκω τόση πολλή ενέργεια και αν ποτέ πέφτω ή αν γενικότερα με πιάνουνε νταουνίλες ή είμαι μόνιμα μες την καλή χαρά. Τέτοια πράγματα.

Διακρίνεσαι για τον αυτοσαρκασμό σου. Είναι κατά κάποιον τρόπο η άμυνα σου ή σου αρέσει να κάνεις τους άλλους να χαμογελάνε;

Είναι το dna μου. Από παιδί είμαι έτσι και μου αρέσει! Όχι δεν θα το έλεγα άμυνα αλλά σίγουρα μου αρέσει να ακούω το γέλιο των ανθρώπων! Νομίζω ότι ο αυτοσαρκασμός είναι ένας κώδικας επικοινωνίας για να λες στους άλλους να μην αισθάνονται άσχημα με τίποτα επάνω τους.

Είσαι πάντα ετοιμόλογη. Υπάρχει κάτι που μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία;

Η αγένεια και τα κομπλιμέντα. Το ένα μου φέρνει αμηχανία και σε δευτερόλεπτα, νεύρα ενώ το δεύτερο με κάνει και κοκκινίζω. Συνήθως αντιδρώ με χαβαλέ στο δεύτερο και αυτό είναι σίγουρα άμυνα.

Έχεις πει ότι είσαι από τους ανθρώπους που κάνουν συχνά δίαιτα. Έχεις συμβιβαστεί με την εικόνα σου;

Νομίζω ότι συμβιβάζομαι σημαίνει αποδέχομαι κάτι που δεν μου είναι ευχάριστο. Εγώ έχω πάψει να ασχολούμαι με σχήματα. Με αποδέχομαι όπως είμαι ανά τέρμινα. Περνάω τα φαρδιά μου, τα στενά μου αλλά σίγουρα δεν χαλάω την ζαχαρένια μου για το σχήμα μου.

Μαγειρεύεις ή παραγγέλνεις απ’ έξω;

Έχω τρομερό κόλλημα με την μαγειρική αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο. Σίγουρα παραγγέλνω απ’ έξω sushi που είναι και η διατροφική διαστροφή μου. Αλλά όταν έχω χρόνο θέλω να μαγειρεύω.

Δουλειές στο σπίτι κάνεις;

Ναι βέβαια! Μένω από 18 χρόνων μόνη και μου αρέσει όταν έχω χρόνο, να κάνω δουλειές στο σπίτι. Η σπεσιαλιτέ μου είναι το σίδερο (γέλια)

Δεύτερη χρονιά, δεύτερη σου δουλειά στο θέατρο. Δεδομένου ότι ήθελες πάντα να ασχοληθείς με την υποκριτική, είναι τόσο ωραία όσο το φανταζόσουν;

Ω ναι! Ζω το όνειρο! Η υποκριτική είναι ένα σαράκι που μ’ έτρωγε πάντα και τώρα ζω το όνειρο. Και ελπίζω να είναι μια διαδρομή που ξεκίνησε μεν αργά αλλά θα διαρκέσει. Θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και σε κλασικούς ρόλους .

Ποια από τις τρεις δουλειές θα σου λείψει περισσότερο αν τη χάσεις;

Σίγουρα το ραδιόφωνο είναι η βάση μου και ο φυσικός μου χώρος. Αλλά στην παρούσα φάση όλα είναι σημαντικά για εμένα. Εύχομαι να έχω την δύναμη να τα καταφέρνω και όχι απλά να τα διεκπεραιώνω.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή σου στην τηλεόραση;

Απογοητεύομαι από τους ανθρώπους και όχι από τις δουλειές. Σίγουρα η συνεργασία με τον Νίκο Μουτσινά θα ήθελα να είχε πάει καλύτερα. Και πίστεψε με αν συνέβαινε σήμερα, θα ήταν όλα εντελώς διαφορετικά.

Σε ποιο από τα τηλεοπτικά πρόσωπα θα ήθελες να πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθειά του;

Σίγουρα στην Ελένη Μενεγάκη. Εκεί με γνώρισε ο κόσμος και εκεί μ’ έμαθε σαν προσωπικότητα. Με τις υπερβολές μου ή όχι. Αλλά η Ελένη με στοιχειοθέτησε τηλεοπτικά. Και την ευχαριστώ πολύ.

Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο σου στην παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες»

Ο ρόλος είναι διπλός. Η μία είναι η Χρυσοβαλάντω μια γλυκιά καλόγρια που προσπαθεί να βοηθήσει την ανίψια της στο ερωτικό της θέμα. Η άλλη η Χάιδω Μακρυκώστα είναι ο ορισμός την αρχοντόβλαχας που θέλει να κρατήσει ψηλά το σκήπτρο της βεντέτας με την οικογένεια των Κοντογιώργηδων που αποτελούν θανάσιμους εχθρούς. Γι αυτό και πάει να συναντήσει τον ανιψιό της τον Θωμά και να του μεταφέρει το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσει την βεντέτα . Σκληρή, αυταρχική και τσαμπουκαλού.

Κουβεντιάζεις τις επαγγελματικές σου επιλογές με τον σύντροφό σου;

Πάντα! Γιατί εγώ έχω το στοιχείο της παρόρμησης και αυτός έχει πάντα μια πιο ξεκάθαρη γειωμένη άποψη και πάντα μου καθαρίζει την σκέψη.

Αν και είσαστε πολλά χρόνια ζευγάρι δεν συνηθίζετε να φωτογραφίζεστε μαζί. Να φανταστώ δεν σας αρέσει να εκτίθεστε…

Υπερεκτιθέμεθα πολύ ούτως η άλλως στη δουλειά που κάνουμε και αφού η δουλειά του δεν είναι σχετική με τη δίκη μου δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Σέβομαι απόλυτα την επιθυμία του και την εκτιμώ και πολύ.

Είσαι από τους ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο στα social media. Μπορείς να περάσεις μια μέρα χωρίς το κινητό σου;

Καλέ εννοείται! Στις διακοπές το ξεχνάω ότι υπάρχει. Και πολύ συχνά το ξεχνάω από δω και από εκεί.. Τα social βέβαια είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι! Γράφω, φτιάχνω χαρακτήρες κάνω τρέλες, ότι μπορείς να φανταστείς! Ή μάλλον τι να φανταστείς, τα βλέπεις. (γέλια)

Πώς ήταν γενικά για εσένα το 2018;

Παράπονο δεν έχω!. Ήταν μια γεμάτη χρόνια στα επαγγελματικά, ήρεμη στα προσωπικά. Όμως ήταν έντονη για την Ελλάδα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι φέτος κάλυψα δημοσιογραφικά για το ραδιόφωνο τη φωτιά στο Μάτι και πραγματικά ζήσαμε την χειρότερη τραγωδία στη νεότερη ιστορία μας.

Ποια είναι η ευχή σου για το 2019;

Υγεία! Τετριμμένο; Ναι, αλλά απαραίτητο για έρθει η δημιουργικότητα, η χαρά, ο έρωτας και όλα! Και ούτε ένα αδέσποτο στους δρόμους..

Info: Η Κατερίνα Ζαρίφη κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον Easy 97.2 (6-10 το πρωί), παίζει στην παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στο θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18, Αθήνα) και παρουσιάζει το καθημερινό παιχνίδι γνώσεων «Ποιος ρωτάει» στο Open Tv.