FYI

Η ανασκόπηση των live webinar Καρδιολογίας ''45’ με τον Γιατρό'' με δωρεάν συμμετοχή

24.01.2024
Η ανασκόπηση των live webinar Καρδιολογίας ''45’ με τον Γιατρό'' με δωρεάν συμμετοχή
Ανασκόπηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 21:00, των δωρεάν webinar «45’ με τον Γιατρό», για πρόληψη και ενημέρωση, που συνεχίζει και στη νέα χρονιά να διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ.

Νέα χρονιά και στους στόχους μας είναι η προάσπιση της υγείας μας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ασθενών και των φροντιστών τους, ο καρδιολόγος Δρ. Ηλίας Τσούγκος, δημιούργησε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, μέσω των διαδικτυακών συναντήσεων που συντονίζει η δημοσιογράφος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Τα Webinars του 2023 ολοκληρώθηκαν σε 2 κύκλους.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή οδηγούν σε παθήσεις όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία, που με τη σειρά τους οδηγούν σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επομένως η πρόληψη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς, την ευεξία και τη μακροζωία.

Στα σεμινάρια έγινε αναφορά στην κόπωση από σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες και στο εργασιακό burn out.

Οι έντονοι ρυθμοί και το στρες στο οποίο συνέβαλε και η πανδημία μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην καρδιά μας. Συζητήθηκε για το πώς μπορεί να επηρεάσει η covid την καρδιά του ασθενούς, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στα ανησυχητικά συμπτώματα που πρέπει να οδηγήσουν κάποιον στον γιατρό ή στο νοσοκομείο.

Στο τελευταίο σεμινάριο του κύκλου, που θα διεξαχθεί με δωρεάν συμμετοχή, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 21:00, θα γίνει μια ανασκόπηση των πιο σημαντικών σημείων των προηγούμενων σεμιναρίων και αναφορά σε σημαντικά θέματα που χρειάζονται προσοχή, ενώ θα απαντηθούν και ερωτήσεις κοινού.

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στα social media του καρδιολόγου Δρ.Ηλία Τσούγκου και της συντονίστριας δημοσιογράφου, Ιφιγένειας Τσαντίλη M.Sc.

Στόχος των Webinars, που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Δημοσιογράφος & Επικοινωνιολόγος, Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Συνδεόμαστε ζωντανά μέσω zoom ή Facebook για να μάθουμε περισσότερα για τα θέματα που μας απασχολούν και να έχουμε αλληλεπίδραση στο chat με τον γιατρό, θέτοντας τα ερωτήματά μας.

Για την εγγραφή σας στο zoom πατήστε εδώ:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_e5tK-62tTqSpSSwSzn2ZVg

🆘 Τεχνική υποστήριξη webinars: Oracle Art Vision Γραμματεία οργάνωσης: Premium/Congress &Social Events Solutions

Ενημερωνόμαστε και φροντίζουμε την υγεία μας, 45’ με τον Γιατρό!

Τελευταία τροποποίηση στις 25.01.2024 - 07:38