FYI

MyPlanet: Κάνει πράξη την υπόσχεση - «Είναι στο χέρι σου. Καθαρές θάλασσες για όλους» 

25.09.2023
MyPlanet: Κάνει πράξη την υπόσχεση - «Είναι στο χέρι σου. Καθαρές θάλασσες για όλους» 
Την Παρασκευή 22.09.2023 περισσότεροι από 30 εθελοντές συνέλεξαν 650 κιλά θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού στον παράκτιο καθαρισμό των MyPlanet στο νησί «Πάτροκλος».

Τα MyPlanet, η ολοκληρωμένη σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών της εταιρείας ROLCO, με γνώμονα πάντα αξίες όπως η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής, πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ παράκτιο καθαρισμό στο νησί του Αργοσαρωνικού «Πάτροκλος».

myplanet_-κάνει-πράξη-την-υπόσχεση-οι-kαθαρές-θάλασσες-για-όλους-είναι-στο-χέρι-μας_visual-2.jpg

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αποτελεί την κορύφωση του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Αρχέλων & ΕΝΑΛΕΙΑ, με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Καθαρές θάλασσες για όλους.». Το πρόγραμμα διάρκειας 3 μηνών που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου περιλάμβανε σημαντικές δράσεις, όπως η συγκέντρωση και η ένταξη 3.000 κιλών θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού στην κυκλική οικονομία. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα είχε και εκπαιδευτική χροιά με δεδομένο πως η εταιρεία υιοθέτησε 2 αλιευτικά σκάφη και μαζί με την ΕΝΑΛΕΙΑ δημιούργησε σημεία συλλογής διχτυών, εκπαιδεύοντας έτσι τους ψαράδες σε ορθότερες περιβαλλοντικά πρακτικές αλιείας καθώς και σε τρόπους συλλογής πλαστικού από την θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, περισσότεροι από 30 εθελοντές ανάμεσα στους οποίους και εργαζόμενοι της ROLCO, έχοντας ως σημείο συνάντησης το Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, μεταφέρθηκαν στο νησί «Πάτροκλος» με αλιευτικά σκάφη. Στον χρόνο που αφιέρωσαν στην παραλία, συνέλεξαν σε σάκους 650 κιλά από πλαστικά είδη και χρησιμοποιημένο αλιευτικό εξοπλισμό, προκειμένου να γίνει η διαλογή τους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

myplanet_-κάνει-πράξη-την-υπόσχεση-οι-kαθαρές-θάλασσες-για-όλους-είναι-στο-χέρι-μας_visual4-1.jpg

Συνολικά, στο διάστημα των 3 μηνών του προγράμματος, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.650 κιλά πλαστικού συμπεριλαμβανομένων και αυτών της δράσης, αριθμός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως όλοι μαζί με πράξεις μικρές αλλά τόσο ουσιαστικές μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου πλανήτη. Πρόκειται για αυτόν τον πλανήτη, που 15 χρόνια τώρα το brand MyPlanet οραματίζεται και διεκδικεί με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και με αδιαπραγμάτευτο αίσθημα Ευθύνης και Σεβασμού προς το ίδιο το περιβάλλον.

Λίγα Λόγια για το MyPlanet

Τα προϊόντα MyPlanet δημιουργήθηκαν το 2008 και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία με στόχο τόσο την αποτελεσματική καθαριότητα, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος. Αρκετά μπροστά από την εποχή τους φέρουν τον τίτλο των πρώτων οικολογικών απορρυπαντικών με διεθνής προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας. Οι συνθέσεις μας περιέχουν ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης, χωρίς σκληρά χημικά, πετροχημικά & χωρίς τη χρήση μικροπλαστικών. Πιστοί στις αξίες της βιωσιμότητας, με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

myplanet_-κάνει-πράξη-την-υπόσχεση-οι-kαθαρές-θάλασσες-για-όλους-είναι-στο-χέρι-μας_visual-3.jpg

Λίγα Λόγια για την ΕΝΑΛΕΙΑ

Η ΕΝΑΛΕΙΑ έχει ως σκοπό την εκπαίδευση σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και στοχεύει στο να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Μέσω της δράσης “Mediterranean CleanUp”, η ΕΝΑΛΕΙΑ, αποσκοπεί στο να υλοποιήσει έναν εκτεταμένο καθαρισμό της Μεσογείου θάλασσας, μέσω συγκέντρωσης πλαστικών απορριμμάτων, το υλικό των οποίων θα ενταχθεί στην κυκλική οικονομία. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η ΕΝΑΛΕΙΑ εκτελεί πρόγραμμα αποτροπής, περισυλλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων που προέρχονται από το βυθό της θάλασσας, καθώς και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού. Μέρος του συλλεχθέντος υλικού μετατρέπεται μέσω των πιστοποιημένων συνεργατών της ΕΝΑΛΕΙΑ σε νέα προϊόντα (όπως κάλτσες κλπ.). Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να μετατρέψει τους αλιείς σε προστάτες του θαλάσσιου περιβάλλοντος, οργανώνοντάς τους με τέτοιο τρόπο ώστε να συλλέγουν σε τακτική βάση τα θαλάσσια απορρίμματα και τον χρησιμοποιημένο αλιευτικό τους εξοπλισμό και να τα μεταφέρουν στην ακτή, για ανακύκλωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2023 - 17:21