FYI

Η LG παρουσιάζει το μέλλον της συνδεδεμένης ζωής

10.11.2021
Η LG παρουσιάζει το μέλλον της συνδεδεμένης ζωής
Τα έξυπνα σπίτια της LG προσφέρουν μία διαφορετική καθημερινότητα

H LG Electronics (LG) με αφορμή τις καινοτομίες που έχουν φέρει τα έξυπνα σπίτια στον τρόπο ζωής μας, παρουσιάζει το LG ThinQ 2021 Smart Home Report, που βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε δείγμα 837 ανθρώπων που είχαν πρόσφατα αγοράσει έξυπνες οικιακές συσκευές, τονίζοντας πώς ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητα.

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία χρήστες είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα έξυπνα σπίτια τους. Συγκεκριμένα, ο υψηλότερος δείκτης ικανοποίησης βρίσκεται στις ηλικίες μεταξύ 50 και 54, καθώς περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι με τις οικογένειές τους σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεότεροι άνθρωποι ηλικίας 20 ετών βρίσκουν πιο ελκυστική την ιδέα του να έχουν στην κατοχή τους συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 45 είναι ιδιαίτερα σημαντικό η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών, σε ένα έξυπνο σπίτι. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα έξυπνα σπίτια παρέχουν προσαρμοσμένες και εύχρηστες λύσεις αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη ανεξάρτητα από το τεχνολογικό υπόβαθρο ή την ηλικία και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Τα ‘έξυπνα’ σπίτια είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται στον μοναδικό τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη

Ενώ τα έξυπνα σπίτια έχουν σχεδιαστεί για να είναι καθολικά ωφέλιμα, αυτά τα οφέλη έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μοναδικά και για κάθε άτομο ξεχωριστά. Μάλιστα, στην ερώτηση ‘Τι ζητούν οι χρήστες από ένα έξυπνο σπίτι’, το 17.3% απάντησε ότι θέλει να ελέγχονται αυτόματα οι συσκευές, το 15.7% να εξοικονομεί ενέργεια και κόστος ενώ το 13.3% να είναι προσωποποιημένο. Η έρευνα αποκάλυψε πώς οι έξυπνοι χώροι παρέχουν ευέλικτες λύσεις που προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής κάθε χρήστη σύμφωνα με τις βασικές αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για τον ελεύθερο χρόνο, οι ερωτηθέντες με χόμπι την κηπουρική κατέταξαν τη λειτουργία τηλεχειριστηρίου/φωνητικής εντολής για τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα ψυγεία και τα πλυντήρια τους ως ένα εκ των τριών κορυφαίων χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούν, καθώς τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τις συσκευές, ακόμα και όταν είναι απασχολημένοι στον κήπο. Ιδιαίτερα στο κομμάτι των έξυπνων πλυντηρίων ρούχων, το χαρακτηριστικό που φαίνεται να επικρατεί στην προτίμηση των καταναλωτών, είναι ότι ανιχνεύουν το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος και επιλέγουν αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για τα ρούχα.

Ανοίγοντας έναν έξυπνο δρόμο για μία βιώσιμη ζωή

Τα σημερινά έξυπνα σπίτια θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς για ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που ανέφεραν οι ερωτηθέντες ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας. Η AI τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα έξυπνα σπίτια, βελτιστοποιεί τις οικιακές συσκευές με στόχο την επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, βελτιώνεται η χρηστικότητα με αποτέλεσμα να εξοικονομείται όχι μόνο ενέργεια αλλά και πολύτιμος χρόνος για τους χρήστες, προσφέροντάς τους μια πιο άνετη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στα οφέλη που προσφέρει ένα έξυπνο σπίτι, το 17.3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι βρίσκει πιο σημαντική την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το LG ThinQ Smart Home Report παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ματιά για τον τρόπο που μπορεί να αλλάξει ο τρόπος ζωής των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια και για όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν έξυπνες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους. Μπορείτε να κατεβάσετε το report εδώ.

χετικά με την LG Electronics

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 56 δισ. USD το 2020. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές, λύσεις κλιματισμού θέρμανσης - ψύξης, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

Σχετικά με την LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company

Η LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά οικιακών συσκευών, τις λύσεις για το έξυπνο σπίτι και για τον έλεγχο ποιότητας αέρα με επαναστατικά προϊόντα που ενσωματώνουν την τεχνολογία LG ThinQ AI. Η εταιρεία δημιουργεί ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι με χρήση τεχνολογίας αιχμής και δεσμεύεται να κάνει την καθημερινή ζωή των καταναλωτών καλύτερη και πιο άνετη, προσφέροντας προς τον χρήστη οικιακά προϊόντα και λύσεις για καθαριστές αέρα και αφυγραντήρες. Το σύνολο των προϊόντων οικιακής χρήσης της LG προσφέρουν στους χρήστες ακόμα μεγαλύτερη άνεση, εξαιρετικές επιδόσεις, αποτελεσματική λειτουργία αλλά και περισσότερα οφέλη για την υγεία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

www.lg.com/gr

LG Magazine

www.facebook.com/lghellas

www.instagram.com/lg_hellas

www.LinkedIn.com/lghellas

1 Hλεκτρονική έρευνα – 837 άτομα, ηλικίες 25-54, που αγόρασαν συσκευές για έξυπνο σπίτι μέσα στα τελευταία 5 χρόνια. Ιούνιος 2021, USA