FYI

Πλημμύρισε ενέργεια με Centrum

15.03.2011
Το σύγχρονο lifestyle αποδεικνύεται εξαντλητικό για τους περισσότερους Έλληνες, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Centrum.

Το σύγχρονο lifestyle αποδεικνύεται εξαντλητικό για τους περισσότερους Έλληνες, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Centrum.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 77% των συμμετεχόντων (80% στις γυναίκες και 72% στους άνδρες), δηλώνουν ότι τους λείπει η ενέργεια ή αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που θα ήθελαν.

Οι συνέπειες μιας απαιτητικής καθημερινότητας

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας φαίνεται να απορροφούν όλο και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας από το σύγχρονο άνθρωπο. Η εργασία αναγνωρίζεται από το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ως βασική αιτία για την έλλειψη ενέργειας που αισθάνονται. Ως εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες αναφέρονται το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα (68%), η έλλειψη άσκησης και φυσικής δραστηριότητας (57%), αλλά και η διατροφή (23%). Για τις γυναίκες, οι δουλειές του σπιτιού συνιστούν μια επιπλέον σημαντική αιτία κούρασης, όπως δηλώνει το 66%.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά το φύλο και την ηλικία. Οι γυναίκες ωστόσο, εμφανίζονται να διεκδικούν τα πρωτεία, τόσο στις αντοχές όσο και στην κούραση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 51% των γυναικών θεωρούν ότι το λεγόμενο «ασθενές» φύλο, διαθέτει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης, 1 στις 3 γυναίκες δηλώνει ότι είναι περισσότερο κουρασμένη, σε σύγκριση με το σύντροφό της.

Η άσκηση και τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που θυσιάζονται συχνότερα, λόγω της έλλειψης ενέργειας, όπως δηλώνει το 42% και το 18% αντίστοιχα.

Ο ρομαντισμός χρειάζεται ενέργεια…

Η κούραση φαίνεται να αφήνει τα σημάδια της και στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Άνδρες και γυναίκες, σε ποσοστό 72% πιστεύουν ότι η μειωμένη ενέργεια επηρεάζει το ρομαντισμό στη σχέση με τον/την σύντροφό τους.

Στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά τους τρόπους αναθέρμανσης του ρομαντισμού, βρίσκονται οι μικρές αποδράσεις και οι κοινές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο του ζευγαριού, με ποσοστά 70% και 60% αντίστοιχα.

Ωστόσο, ένας στους δύο δηλώνει ότι η περισσότερη ενέργεια, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αισθηματικής τους ζωής. Όταν ο χειμώνας μας εξαντλεί…

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, παρουσιάζει όμως αισθητά σημάδια εποχικότητας! Το 44% των γυναικών και το 38% των ανδρών δηλώνουν ότι ο χειμώνας είναι η εποχή στην οποία νοιώθουν συχνότερα τις «μπαταρίες» τους να αδειάζουν.

Δεν προκαλεί επομένως έκπληξη το γεγονός ότι, ενόψει της νέας χρονιάς, το σύνολο σχεδόν των ερωτώμενων (95%) δεσμεύονται να φροντίσουν περισσότερο την προσωπική τους υγεία και ευεξία.

Το νέο Centrum σύμμαχος στην προσπάθεια

Η διατήρηση της καλής υγείας και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού, απαιτεί μια επαρκή και ισορροπημένη διατροφή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τις κακές διατροφικές συνήθειες, καθώς και οι τρόποι καλλιέργειας και συντήρησης των τροφίμων σήμερα, ενδέχεται να ελαττώσουν τις περιεχόμενες σε τρόφιμα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Το νέο Centrum, ένα συμπλήρωμα διατροφής, με πλήρη και ισορροπημένη σύνθεση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, μπορεί να γίνει ο σύμμαχός μας, για καλύτερη υγεία και ευεξία στη χρονιά που ξεκινά.

Διαθέτοντας ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, βελτιώνοντας την ενέργεια, την ανοσία, το δέρμα και την προστασία από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης το νέο CENTRUM Select 50+ που απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, συμβάλλει στη ζωτικότητα, την ανοσία, την υγεία των ματιών και των οστών.