Η Ελλάδα φλέγεται ακόμη μία φορά: Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις

23.08.2023
Η Ελλάδα φλέγεται ακόμη μία φορά: Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις
Photo: @humanitygreece
Είναι σα να βλέπουμε το ίδιο έργο ξανά και ξανά, χωρίς καν να μας αρέσει. Τα λόγια είναι περιττά και τα συναισθήματα ξεχειλίζουν. Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών ακόμη μία φορά και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν!

Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα, Εύβοια, Βοιωτία, Κύθνος, Φυλή, Χασιά, Πάρνηθα... Και ο κατάλογος, δυστυχώς, μοιάζει να μην έχει τέλος. Είτε πρόκειται για εμπρησμούς, είτε για λάθη άμυαλων ντόπιων, είτε για την «κακιά στιγμή», το γεγονός παραμένει πως κατά έναν «μαγικό» τρόπο, τις ημέρες που ο άνεμος γίνεται ισχυρότερος, αμέτρητες φωτιές ξεπηδούν ταυτόχρονα σε πολλά και διαφορετικά μέρη της χώρας, πράγμα που κάνει υπερβολικά δύσκολο (ως και αδύνατο, όπως φαίνεται) να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε.

Αν και, κακά τα ψέματα, για ένα τόσο έντονο κατασπαρακτικό φαινόμενο όπως η φωτιά, το ζήτημα είναι να μπορεί κανείς να το προλάβει καθώς, η εμπειρία έχει δείξει πως άπαξ και εκδηλωθεί, δεν τιθασεύεται, ειδικά με τους ανέμους να μαίνονται επί μερόνυχτα, ειδικά σε δύσβατα δασικά κομμάτια που και πάλι, ως δια μαγείας, επιλέγει να ξεσπάσει!

Στο σήμερα, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζονται. Χτες ήταν στη Ρόδο, σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, αύριο μπορεί να είναι στο δικό σου σπίτι. Ένας λόγος παραπάνω να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί. Ο εθελοντισμός έχει κάνει θαύματα και συνεχίζει να κάνει τόσο στο πεδίο της φωτιάς όσο και στα μετόπισθεν. Σε αυτό το σημείο, αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι, ιδού πώς μπορεί.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στις επάλξεις με όλες τις δυνάμεις που έχει.

{https://www.instagram.com/p/CwP--Ojo8ys/?img_index=1}

Την ίδια στιγμή έχουν ανοιχτεί δύο λογαριασμοί στους οποίους συγκεντρώνονται χρήματα για όσους έχουν ανάγκη και συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων στα γραφεία του κέντρου.

{https://www.instagram.com/p/CvFI9TsIrLP/}

Ο Άλλος Άνθρωπος, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν μαγειρεύει για την Αλεξανδρούπολη, ενώ συγκεντρώνει επίσης δια΄φορα απαραίτητα για όσους έχουν ανάγκη και καλεί για επιπλέον εθελοντές επί τόπου.

{https://www.instagram.com/p/CwQKQIvoGSm/}

Η Ομάδα Άλλος Άνθρωπος Νέας Μάκρης προσφέρει τη δική της βοήθεια στην Αττική μαγειρεύοντας για τους πυροσβέστες και όλους όσους έχουν ανάγκη. Έχουν ζητήσει για τις ανάγκες μαγειρέματος: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, φακές, σάλτσες), λαχανικά και μπολ συσκευασίας και για τις ανάγκες των εθελοντών/πυροσβεστών: Ισοτονικά/ Ενεργειακά, ηλεκτρολύτες, σνακ, νερά και μικρούς ορούς με συλλογή καθημερινά 10:00-20:00 στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 109 στον Κεραμεικό.

{https://www.instagram.com/p/CwR2sbDofoT/}


Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece είναι ανοιχτό και μπορείς να έρθεις να βοηθήσεις ή να φέρεις είδη έκτακτης ανάγκης:

•Ισοτονικά
•Φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες
•Καφέδες σπαστούς
•Κολλύρια
•Γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες
•Pulvo – Nebacitin Spray πούδρα
•Bepanthol, κρέμες για εγκαύματα
•Γάζες, επίδεσμοι
•Betadine, Hibitane, παυσίπονα
•Μπισκότα, Ρυζογκοφρέτες, Μπάρες δημητριακών, Crackers

Γραμμή επικοινωνίας για όλους τους πολίτες της χώρας στο 210 5226 379

{https://www.instagram.com/p/CwP6AuBoU26/?img_index=1}

Τελευταία τροποποίηση στις 23.08.2023 - 12:27