Ξεχνάς συνεχώς να ποτίσεις τα φυτά; Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσένα

17.05.2021
Ξεχνάς συνεχώς να ποτίσεις τα φυτά; Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσένα
Φημίζεται για τα οφέλη της στην υγεία και την ομορφιά, και είναι εύκολο να το φροντίσεις

Ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που αγαπούν να έχουν φυτά στο σπίτι τους αλλά ξεχνούν να τα ποτίσουν όταν πρέπει με αποτέλεσμα να τα βλέπουν να μαραίνονται; Αν ναι, δε χρειάζεται να αποχωριστείς την ιδέα του πράσινου στο σπίτι σου, αλλά να κάνεις τη σωστή επιλογή για εσένα, και μια από αυτές είναι η αλόη βέρα.

Πώς θα κάνεις τα φυτά σου να ποτίζονται όσο λείπεις σε διακοπές

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που καλλιεργούνται στο σπίτι, είναι εύκολο να τη φροντίσεις και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βοηθούν στην επούλωση εγκαυμάτων, κοψίματος αλλά και ηλιακών εγκαυμάτων.

Η αλόη βέρα είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυτά για τον καθαρισμό των ρύπων από τον αέρα. Σύμφωνα με μια μελέτη της NASA, η αλόη βοηθά στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και την αντικατάστασή του με οξυγόνο. Επομένως, πρόκειται για ένα ιδανικό φυτό για διαμερίσματα πόλης ή σε οποιαδήποτε τοποθεσία με κακή ποιότητα αέρα.

Σύμφωνα με τον Dan Scott, αναπληρωτή διευθυντή της Horticulture & River Farm, τα φυτά αλόης πρέπει να ποτίζονται μόνο μία φορά κάθε εβδομάδα ή δύο. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των ριζών και να κάνει το φυτό να πεθάνει.

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου σου

Εάν υποψιάζεσαι ότι η αλόη σου έχει υπερποτιστεί, ο Scott προτείνει να την αφαιρέσεις από το δοχείο της. «Άφησε το έδαφος να στεγνώσει ενώ το φυτό ανακάμπτει σε ένα προστατευμένο μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Στη συνέχεια, κόψε τυχόν σάπιες ή βρώμικες ρίζες και ξαναφύτευσε σε φρέσκο ​​έδαφος". Σύμφωνα με τον David Barbour, συνιδρυτή της Vivio Life Sciences, "Η αλόη πρέπει να φυτεύεται σε γλάστρες με πολλές τρύπες αποστράγγισης και ξηρό χώμα και να αναμιγνύεται με άμμο ή χαλίκι και να τοποθετείται σε άμεσο ηλιακό φως για περίπου επτά ώρες την ημέρα".