5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου σου

28.06.2020
5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου σου
Tα εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που βλέπεις σε όλο το Instagram δεν χρησιμεύουν μόνο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και να κάνουν το χώρο σου πολύ πιο υγιεινό. Μάλιστα μια έρευνα αποκαλύπτει τα μεγάλα οφέλη που αποκομίζει ο οργανισμός μας από τα αληθινά φυτά όταν αυτά υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας. Προάγουν τη γενική ευημερία ενισχύοντας τη διάθεσή σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ήρεμη, ενώ ορισμένα φυτά μπορούν ακόμη και να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον αέρα.

Η NASA μελέτησε τον τρόπο που τα φυτά μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, με αφορμή το πόσο καιρό οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν στο διάστημα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές κοινές ποικιλίες φυτών εσωτερικού χώρου είναι αποτελεσματικές στην εξάλειψη χημικών ουσιών, όπως η μεθανόλη η οποία χρησιμοποιείται σε ορισμένα δομικά υλικά και στην παραγωγή ορισμένων οικιακών προϊόντων που συνδέονται με τον καρκίνο.

Εάν η δημιουργία ενός υγιούς εσωτερικού περιβάλλοντος είναι ο κύριος στόχος σου, υπάρχουν συγκεκριμένα φυτά εσωτερικού χώρου για να επενδύσεις προκειμένου να καθαρίζεται ο αέρας. Ο B.C. Wolverton, ένας από τους επιστήμονες που εργάστηκαν στη μελέτη της NASA, διαπίστωσε ότι τα καλύτερα φυτά για την απομάκρυνση των τοξινών στον αέρα βασίζονται σε τέσσερα διαφορετικά κριτήρια: Στην ικανότητά τους να αφαιρούν χημικούς ατμούς, στο πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν, στην αντίσταση της προσβολής από έντομα και τους ρυθμούς διαπνοής τους (δηλαδή την εξάτμιση νερού από τα φύλλα των φυτών).

Εδώ είναι 5 από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που έχει αποδειχθεί ότι καθαρίζουν τον αέρα. Πριν λοιπόν πας στο φυτώριο καλό είναι να διαβάσεις ποια είναι αυτά τα φυτά ώστε να ξέρεις πριν τα φέρεις στο σπίτι σου.

Φοίνικας αρέκα (Chrysalidocarpus Lutescens)

Αυτός ο φοίνικας ευδοκιμεί σε φωτεινούς χώρους και είναι ιδανικός για να μεγαλώνει σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σου. Είναι ένα εντυπωσιακό, πλούσιο φυτό εσωτερικού χώρου που θα φαίνεται όμορφο ενώ θα απορροφά παράλληλα τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Xλωρόφυτο (Chlorophytum Comosum)

Είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση τοξικών ουσιών από τον αέρα και τα άγρια ​​μακριά φύλλα αυτού του φυτού προσθέτουν μια μοντέρνα boho-chic εμφάνιση σε οποιοδήποτε χώρο.

Βρομέλια (Guzmania Lingulata)

Ένα επιτραπέζιο φυτό που είναι εύκολο να περιποιηθείς και είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία. Αν και θα θέλεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να το ποτίζεις από την κορυφή του μην το αφήσεις να μουλιάζει (ώστε να μπορεί να διατηρήσει την υπέροχη εμφάνισή του). Μεγαλώνει στο εσωτερικό φως - καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα γραφείο ή οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίς πολύ φυσικό φως - και έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνει τους ρύπους από τον αέρα.

Κρίνος της ειρήνης (Spathiphyllum Wallisii)

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για τον καθαρισμό του αέρα του εσωτερικού χώρου. Αν και φαίνεται κομψό και απαλό, δουλεύει σαν εργοστάσιο όταν πρόκειται για την απομάκρυνση των τοξινών από το σπίτι σου.

Κλαίουσα συκιά (Ficus Benjamina)

Αυτό το φυτό έχει τέλειο μέγεθος και είναι ιδανικό για κάθε μικρό χώρο που χρειάζεται χρώμα. Ενώ είναι ότι πρέπει για οποιοδήποτε εσωτερικό δωμάτιο, συνήθως μεγαλώνει σε εξωτερικούς χώρους, οπότε φρόντισε να το έχεις κάπου ώστε να παίρνει άφθονο ηλιακό φως και να το ποτίζεις συχνά.