5 καλαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου για να δώσεις προσωπικότητα στο σπίτι σου

28.05.2020
5 καλαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου για να δώσεις προσωπικότητα στο σπίτι σου
Είτε έχεις ταλέντο στην κηπουρική είτε όχι, πιθανότατα γνωρίζεις τα οφέλη των αληθινών φυτών. Μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα, στη μείωση του στρες ακόμη και στην αύξηση της παραγωγικότητάς σου. Βέβαια ας μην παραβλέψουμε και την ικανότητά τους να κάνουν πιο καλαίσθητο στο σπίτι σου. Βάσει αυτού, η εύρεση του κατάλληλου φυτού για τον χώρο σου μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική, καθώς υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες που και εύκολες είναι στο να τις φροντίζεις και επίσης μπορούν να δώσουν ζωή στο χώρο σου. Δες παρακάτω μερικά από τα καλαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στο σπίτι σου.

Φτέρη

Ψάχνεις για ένα καταπράσινο φυτό για να ομορφύνεις το χώρο σου; Κοιτάξε για φτέρη. Οι δημοφιλείς ποικιλίες, όπως η φτέρη της Βοστώνης, χρειάζονται μόνο έντονο, έμμεσο φως και τακτικό πότισμα για να επιβιώσουν σε εσωτερικούς χώρους. Από την άλλη πλευρά, το ποικιλίες όπου ο φτέρη Maidenhair δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσωτερικούς χώρους λόγω της ανάγκης της για πολλή υγρασία.

Ελαιόδενδρο

Οι ειδικοί των φυτών αγαπούν τα ελαιόδεντρα για την εκλεπτυσμένη τους χάρη. Αλλά το να τα διατηρήσεις ζωντάνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα καταφέρνουν καλύτερα όταν τοποθετούνται κοντά σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό με άφθονο ήλιο και μεγαλώνουν σε χώμα που στραγγίζεται εύκολα.

Κάκτος

Οι περισσότεροι κάκτοι πρέπει να ποτίζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα, κάτι που είναι τέλειο εάν τείνεις να τους ξεχνάς. Και ενώ μπορείς να βρεις πολλές επιλογές για το πάτωμα, υπάρχουν και πολλές επιτραπέζιες ποικιλίες κάκτου που είναι ιδανικές για μικρούς χώρους.

Λεμονιά

Εάν η υπομονή είναι ένα από τα δυνατά σου χαρτιά, μια λεμονιά είναι ιδανική για εσένα. Ποτέ δεν αποτυγχάνει να δώσει ενέργεια σε ένα δωμάτιο, αλλά απαιτεί κάποια δουλίτσα. Ψέκασέ τη με νερό τακτικά (αφήσε το χώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμάτων) και βάλε τη να παίρνει πολύ φως από τον ήλιο.

Στερλίτσια (Birds of Paradise)

Εάν προτιμάς κάτι ιδιαίτερο, θα εκτιμήσεις την ξεχωριστή φύση αυτού του φυτού που μπορεί να αναζωογονήσει τους πιο μουντούς σου χώρους. Απλά φρόντισε να το ποτίζεις τακτικά και να το έχεις σε φωτεινό σημείο.