Μίλησε με το pet σου - Κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία

21.05.2019
Μίλησε με το pet σου - Κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία
Τα κατοικίδια κάνουν καλό σε πολλούς και διάφορους τομείς.

To να μιλάς στο κατοικίδιό σου μπορεί να είναι καλό για την ψυχική σου υγεία και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μοναξιάς, σύμφωνα με νέα μελέτη του Mars Petcare και του Ινστιτούτου Human Animal Bond Research.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να έχεις κατοικίδιο και να μιλάς μαζί του, βελτιώνει την επικοινωνία και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

«Όταν σκεφτόμαστε τη μοναξιά, τα pets μπορούν να καλύψουν τα κενά μας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την εχεμύθεια ή τη γνώμη των άλλων για το πώς θα το εκλάβουν αυτό. Είναι ακριβώς αυτό που είναι», εξηγεί στη USA Today, η Nancy Gee, επικεφαλής της έρευνας για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-ζώων του Waltham Center for Pet Nutrition.

Μετά την έρευνα σε 2,036 άτομα (εκ των οποίων οι 1.469 ήταν ιδιοκτήτες pet), τα ευρήματα διαπίστωσαν επίσης ότι :

  • Περισσότερο από το μισό (54%) των ερωτηθέντων λένε ότι το κατοικίδιό τους, τους βοηθά να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους.
  • Το 51% δήλωσε ότι τα κατοικίδια τους, τους κάνουν να νιώθουν λιγότερο ντροπαλοί.
  • Περίπου ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες ζώων δήλωσαν ότι πήραν ένα κατοικίδιο, επειδή γνωρίζουν ότι είναι καλό για την ψυχική υγεία.
  • Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους ηλικίας 55 και άνω πήραν το pet τους για να βελτιώσουν την υγεία τους.
  • Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα γηροκομεία και οι εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης έχουν κάποιο βαθμό ευθύνης για την ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης των κατοικίδιων.