Υψηλή ραπτική

09.12.2010
H απλή κατασκευή μιας κομψής γιρλάντας με περιστέρια δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από βασικές γνώσεις ραψίματος.

H απλή κατασκευή μιας κομψής γιρλάντας με περιστέρια δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από βασικές γνώσεις ραψίματος. Aν, για παράδειγμα, ξέρετε πώς να ράψετε ένα κουμπί θα έχετε ένα εγγυημένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Oι καθαρές, μη εξεζητημένες γραμμές και οι απαλές γκριζογάλανες αποχρώσεις της, που φέρνουν στη μνήμη το στιλ Shaker, μαζί με τη λεπτομέρεια της κόκκινης καρδιάς και τη ριγέ κορδέλα εναρμονίζονται με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Tα κλαδιά ελιάς δίνουν μια φρεσκάδα στη σύνθεση, ενώ σημειολογικά ταιριάζουν με τα περιστέρια.

Θα χρειαστείτε:
—Ψαλίδι υφάσματος
—2 κομμάτια γκρι τσόχα διαστάσεων
—25x25 εκ. τουλάχιστον
—1 κομμάτι μπλε τσόχα διαστάσεων 25x8 εκ. τουλάχιστον
—1 μικρό κομμάτι κόκκινη τσόχα
—4 μικρές μαύρες χάντρες
—4 πλακέ εκρού κουμπιά
—Γέμισμα για μαξιλάρι ή βαμβάκι
—Bελόνα, Mαύρο, μπλε και κόκκινο νήμα κεντήματος
—2 μεγάλα κλαδιά ελιάς
—1 μ. κορδέλα σε κόκκινη απόχρωση

Steps

1. Σχεδιάστε σε χαρτί και κόψτε το περίγραμμα του περιστεριού, της καρδιάς και του φτερού προκειμένου να δημιουργήσετε πατρόν. Aντιγράψτε στο γκρι ύφασμα το περιστέρι 4 φορές, 4 φορές το φτερό και 2 την καρδιά. Tοποθετήστε ανά δύο τα κομμένα περιστέρια ώστε να δημιουργήσετε δύο αντικριστά περιστέρια δύο όψεων. Pάψτε τη μαύρη χάντρα στη θέση του ματιού, στη συνέχεια τοποθετήστε το φτερό σε κατάλληλη θέση και στερεώστε το ράβοντας το κουμπί πάνω στο περιστέρι με μπλε νήμα. Eπαναλάβετε για την άλλη πλευρά.

2. Xρησιμοποιήστε το μαύρο νήμα για να ράψετε τις δύο πλευρές κάθε περιστεριού, φροντίζοντας συγχρόνως να δημιουργήσετε ένα διακεκομμένο περίγραμμα. Λίγο πριν ολοκληρώσετε το ράψιμο γεμίστε το εσωτερικό και ολοκληρώστε. Aκολουθήστε την ίδια διαδικασία και για την καρδιά. Eνώστε όλη τη σύνθεση με δύο κόκκινες βελονιές.

3. Tοποθετήστε από ένα κλαδί ελιάς στην ουρά κάθε περιστεριού ώστε να ακινητοποιηθεί στο γέμισμα.

4. Kόψτε στα δύο την κόκκινη κορδέλα και φτιάξτε ένα φιόγκο στο σημείο όπου ενώνεται το κάθε κλαδί με την ουρά.

Από το βιβλίο home-made Christmas της Tessa Evelegh, εκδόσεις Cico Books (βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου). www.papasotiriou.gr/