"Καυτό κρεβάτι" με τις συμβουλές της Δρ. Ρουθ

19.10.2010
Στάσου στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου και κοίταξε γύρω σου καλά. Αν το δωμάτιο θυμίζει -στην καλύτερη περίπτωση- εμπόλεμη ζώνη, τότε να είσαι σίγουρη ότι δεν φταίει μόνο το ΔΝΤ που η ερωτική σου ζωή έχει κάπως "ατονήσει" τον τελευταίο καιρό. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το διαβάζουμε και στο σάιτ της Δρ. Ρουθ (Dr. Ruth). Αν δεν ξέρει αυτή, ποιος ξέρει;


Στάσου στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου και κοίταξε γύρω σου καλά. Αν το δωμάτιο θυμίζει -στην καλύτερη περίπτωση- εμπόλεμη ζώνη, τότε να είσαι σίγουρη ότι δεν φταίει μόνο το ΔΝΤ που η ερωτική σου ζωή έχει κάπως "ατονήσει" τον τελευταίο καιρό. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το διαβάζουμε και στο σάιτ της Δρ. Ρουθ (Dr. Ruth). Αν δεν ξέρει αυτή, ποιος ξέρει;

Για το θέμα, η διάσημη πρωτοπόρος σεξολόγος που βοήθησε τα μάλα ως προς τον "αποχαρακτηρισμό" θεμάτων ταμπού λέγοντας τα πάντα απλά και με το όνομά τους, έχει ζητήσει τη συνδρομή της ειδικού -γκουρού της οργάνωσης, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια- Τζούλι Μόργκενστερν (Julie Morgenstern).

"Η ακαταστασία, στην κυριολεξία, κλέβει ενέργεια και μπορεί να αποτελέσει μέγα περισπασμό ειδικά στην κρεβατοκάμαρα", υποστηρίζει η Μόργκενστερν προχωρώντας, μάλιστα τη σκέψη της ακόμη περισσότερο.

"Για τον άνθρωπο του οποίου τα πράγματα δεν είναι συμμαζεμένα, η αίσθηση είναι, αν μη τι άλλο, καθόλου χαλαρωτική. Ενώ για τον άλλο, είναι άκρως δυσάρεστη και αποτρεπτική. Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει πάντα την αίσθηση της πρόσκλησης, να σε κάνει να νιώθεις, δηλαδή τον ενθουσιασμό του να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου χωρίς να σκέφτεσαι κάτι άλλο", τονίζει η ειδική.

Σύμφωνα με την Τζούλι, η χαλαρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σου πρέπει να αποτελεί στόχο σου, όπως ακριβώς και η προσπάθεια που ξέρεις ότι πρέπει να καταβάλεις για να κάνεις μια σχέση να πετύχει. Τελικά, όμως, άσχετα από το ποιος δημιουργεί το... χάος, το συμμάζεμα θα πρέπει να είναι κάτι που θα απασχολεί το ίδιο και τους δύο.

"Και αυτό γιατί ως κοινόχρηστος προσωπικός χώρος, το σύστημα πάνω στο οποίο είναι δομημένο το δωμάτιο, θα πρέπει να λειτουργεί το ίδιο καλά και για τους δύο. Καλό είναι, λοιπόν, να λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις που αφορούν τόσο τα λειτουργικά όσο και τα διακοσμητικά κομμάτια της οργάνωσής του", συμβουλεύει στη συνέχεια η διακοσμήτρια.

Βασικό στοιχείο για έναν τακτοποιημένο χώρο είναι τα κατάλληλα μικροέπιπλα ή οι κατάλληλες κατασκευές στις οποίες το ζευγάρι θα πρέπει να επενδύει άφοβα. "Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο να χτυπήσεις το χάος στην καρδιά του", υποστηρίζει η Τζούλι με έμφαση.

"Αν, για παράδειγμα, σε κάποιον αρέσει το διάβασμα, πάρτε ένα όμορφο κομοδίνο με ράφια και συρτάρια όπου θα μπορούν να αποθηκεύονται τακτικά τα βιβλία και τα χαρτιά που πρέπει ή θέλει να βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση. Ή γιατί όχι μια μικρή βιβλιοθηκούλα ή ένα μπαούλο ή μικρό πάγκο που θα βάλεις στην κάτω άκρη του κρεβατιού, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος αποθήκευσης, που θα μπορεί να κρύβεται κιόλας εύκολα", συνεχίζει.

Αν έχεις παιδιά, η συμβουλή της Μόργκενστερν είναι απόλυτη και απαγορεύει την είσοδο σε ο,τιδήποτε δικό τους μέσα στο υπνοδωμάτιο σου: "Αν αφήσεις τα παιδιά να παίζουν μέσα στο δωμάτιό σου και μάλιστα ανά πάσα στιγμή, τότε αποχαιρέτα τον όποιο ρομαντισμό έχεις προσπαθήσει να διατηρήσεις εκεί μέσα. Μπορείς να κάνεις μικρές ευχάριστες εξαιρέσεις, γιατί κακά τα ψέματα, και οι χαλαρές οικογενειακές στιγμές είναι εξίσου απαραίτητες όπου μπορείς να τις έχεις, σε γενικές γραμμές όμως, κράτα την κρεβατοκάμαρά σου για εσένα και τον σύντροφό σου, μόνο".

Χωρίς αμφιβολία, πάντως, ισχύει το ότι όταν επικρατεί μια σχετική τάξη στον χώρο, η ενέργεια που υπάρχει σε αυτόν βελτιώνεται αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο για τις χαλαρωτικές, συντροφικές συνευρέσεις να ανθίσουν. "Αν έχεις το υπνοδωμάτιό σου συμμαζεμένο και καθαρό, έχεις περισσότερο χώρο και διάθεση για άλλα πράγματα. Αλλιώς, όλη η ενέργειά σου θα σπαταληθεί στον... χαμό. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το θέλεις", ολοκληρώνει η συνεργάτης της Δρ. Ρουθ.

Τελειώνοντας, καλό είναι να έχεις και κάτι άλλο πολύ σημαντικό στο μυαλό σου: Ρομάντζο και τηλεόραση δεν πηγαίνουν μαζί στον ίδιο χώρο. Όσο πρακτικό και να σου φαίνεται, όσο και να το έχεις συνηθίσει, κάνε πέτρα την καρδιά σου και βγάλε τη συσκευή από το δωμάτιό σου τώρα. Αρκεί βέβαια η προτεραιότητά σου να είναι να ξαναβρείς τη χαμένη -ενδεχομένως- σπίθα και όχι τα σίριαλ και τα ριάλιτι.

Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς από τη διαφορά στη σχέση με τον σύντροφό σου. Ακόμη και στη διάθεση τη δική σου για... τρελίτσες θα δεις διαφορά. Καλή επιτυχία!

Από τη Ζωή Κίττα