Εξπρές συμβουλές ραπτικής για να σώσεις τα ρούχα

24.11.2015
Οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομία πρέπει να γίνεται παντού. Σε όλους τους τομείς. Στα ρούχα για παράδειγμα... "Δεν πετάμε τίποτα" είναι ο κανόνας, και σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να τα φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς για να κρατήσουν και περισσότερο.

Έσω έτοιμη

Έχε ένα οργανωμένο σετ ραπτικής στο σπίτι σου γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Εναλλακτικές λύσεις

Αν δεν έχεις ειδικό κουτάκι, χρησιμοποίησε μια θήκη για μαχαιροπήρουνα ώστε να αποθηκεύσεις με προσοχή όλα τα είδη ραπτικής κα να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλεις

Απόλυτο must

Ενας μικρός μαγνήτης δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το καλάθι ραπτικής για να μαζεύεις τις σκόρπιες καρφίτσες.

Των φρονίμων τα παιδιά

Όταν ράβεις κουμπί με τέσσερις τρύπες, ράψε κάθε ζευγάρι με ξεχωριστή κλωστή, έτσι ώστε αν ξηλωθεί η μια πλευρά να κρατηθεί η άλλη ώσπου να μπορέσεις να το ράψεις ξανά.

Τα μυστικά του επαγγέλματος

Αν δυσκολεύεσαι να περάσεις την κλωστή στη βελόνα, ψέκασε λίγη λακ στα δάχτυλά σου και πέρασε ανάμεσα την κλωστή για να σκληρύνει.

Αποθήκευση τώρα

Φύλαξε σε ένα ξεχωριστό κουτάκι, μαζί με τα ραπτικά σου, τα έξτρα κουμπιά που συνοδεύουν τα περισσότερα ρούχα, για να μπορείς να τα βρίσκεις γρήγορα όταν τα χρειαστείς.

Από μια κλωστή κρατιέται

ν δεις ένα κουμπί "ετοιμόρροπο", αρχικά, κόψε αμέσως την κλωστή για να μη σου πέσει κάπου και το χάσεις. Μετά, ράψ' το ή φύλαξέ το κάπου μέχρι να το κάνεις. Έτσι θα αποφύγεις να αντικαταστήσεις όλα τα κουμπιά επειδή δεν θα μπορείς να βρεις το ίδιο με αυτό που έχασες στην αγορά.

Αντιολισθητικές συμβουλές

Να θυμάσαι ότι οι καρφίτσες θα στερεωθούν πιο εύκολα σε ένα ύφασμα που γλιστράει αν τις καρφώσσεις σε μια πλάκα σαπούνι προτού τις χρησιμοποιήσεις.

Έσπασε το λάστιχο;

Ο απλούστερος τρόπος για να αντικαταστήσεις ένα λάστιχο από μανίκι ή μέση ρούχου, είναι να κόψεις το παλιό και μετά να ράψεις τη μία άκρη από το καινούριο στην άκρη του παλιού και να το τραβήξεις έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα περάσει εύκολα το καινούριο λάστιχο. Στη συνέχεια κόψε το παλιό λάστιχο και ένωσε τις άκρες του καινούριου.

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου