Δίπλωσε τα σεντόνια με λάστιχο με... χαμόγελο

03.10.2014
Βήμα βήμα ο τρόπος για να διπλώσεις τα σεντόνια με λάστιχο σωστά και γρήγορα.


Ωραία εφεύρεση τα σεντόνια που έχουν λάστιχο στην άκρη τους. Σου λύνουν τα χέρια από πολλές απόψεις. Αλλά πώς διπλώνονται, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Σωστά; Λάθος. Υπάρχει τρόπος. Απλά και εύκολα βήματα που θα σε βοηθήσουν να τα διπλώσεις σε χρόνο μηδέν. Όταν μάλιστα το συνηθίσεις, μπορείς να το κάνεις και με κλειστά μάτια.

Βήμα πρώτο: Βάλε το χέρι σου μέσα στη μια γωνία του σεντονιού και βάλε αυτή τη γωνία μέσα στην "απέναντί" της κατά μήκος και όχι κατά φάρδος.

Βήμα δεύτερο: Σε περίπτωση που το διπλώνεις μόνη σου, θα χρειαστείς μια επίπεδη επιφάνεια για να το απλώσεις και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρεβάτι το τραπέζι της κουζίνας -αφού το έχεις καθαρίσει καλά, εννοείται. Άπλωσε το σεντόνι σε αυτή την επιφάνεια με τις δύο γωνίες την μία μέσα στην άλλη. Στη συνέχεια ταίριασε τις άλλες δύο γωνίες με τον ίδιο τρόπο και ίσιωσέ τες τη μία πάνω στην άλλη, όπως έκανες και στις δύο πρώτες. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει η εικόνα να μοιάζει με έναν μεγάλο ορθογώνιο φάκελο αλληλογραφίας.

Βήμα τρίτο: Ίσιωσε με τα χέρια σου όλη την επιφάνεια. Τράβηξε τις άκρες και τελειοποίησε τον "φάκελο" που λέγαμε νωρίτερα. Σημειώνουμε ότι έτσι όπως έχεις απλώσει το σεντόνι στο κρεβάτι θα πρέπει όλες οι μικρές άκρες, αυτές με το λάστιχο δηλαδή, να είναι προς τα επάνω. Να τις βλέπεις.

Βήμα τέταρτο: Δίπλωσε το σεντόνι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρότερο τετράγωνο σχήμα, ενώνοντας τις δύο μικρότερες πλευρές του ορθογωνίου. Οι μικρότερες άκρες με το λάστιχο, τώρα πια δεν φαίνονται καν. Έχουν μπει από τη μέσα μεριά. Σε όλη τη διαδικασία φρόντισε να μην ξεδιπλώσουν ή τσαλακωθούν οι άκρες.

Βήμα πέμπτο: Συνέχισε να διπλώνεις το σεντόνι σε μικρότερα μισά μέχρι να είναι στο σωστό μέγεθος. Και αυτό κρίνεται από το μέρος όπου θέλεις να το αποθηκεύσεις.

Βήμα έκτο: Κάνε το ίδιο με το επόμενο σεντόνι. Βάλε το ένα πάνω στο άλλο, ισιώνοντάς τα προσεκτικά για να μην πάει χαμένος ο κόπος σου και έχεις μια ωραιότατη στοίβα έτοιμη προς αποθήκευση.

Ζ. Κ.