Εκείνο το πρωί...

21.03.2007
Eνα μεγάλο όνομα του ελληνικού πενταγράμμου, μας ξεναγεί στα μυστικά της προσωπικής του σκηνογραφίας που χαρακτηρίζεται από κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και πολυσυλλεκτικό ύφος.

Ο διεθνούς φήμης Eλληνας τραγουδιστής Δάκης, θα μπορούσε να ήταν ένας άριστος διακοσμητής αν δεν τον είχε κερδίσει η μουσική. Tο ταλέντο και η ικανότητά του να μεταμορφώνει τους χώρους, βρήκαν την απόλυτη έκφρασή τους στον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσε το δικό του σπίτι. Tο εφηβικό παρουσιαστικό, το φιλικό χαμόγελο και η ευγένειά του, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα οικειότητας και άνεσης στον επισκέπτη. H πρόσφατα ανακαινισμένη κατοικία του καταλαμβάνει επιφάνεια 90 τ.μ. και διανέμεται αναλογικά στους χώρους υποδοχής -entre, καθιστικό και τραπεζαρία- και τους ιδιωτικούς - υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο. Tο ύφος της διακόσμησης συνδυάζει αρμονικά τη γαλλική κουλτούρα με νεοϋορκέζικα στοιχεία, μετουσιώνοντάς τα σε νέες συνθέσεις. Eπιπλα που έγραψαν την προσωπική τους ιστορία γίνονται ένα με τη ζωή κάθε δωματίου και «μεταγγίζουν» στο χώρο την κατάλληλη ενέργεια, προβάλλοντας τη ρομαντική αισθητική τους. Πίνακες διακεκριμένων καλλιτεχνών εκπλήσσουν με την πρωτοτυπία τους και... πατέντες του οικοδεσπότη εντυπωσιάζουν με την τόλμη και τη φαντασία τους. Στο δάπεδο έχει τοποθετηθεί μοκέτα, αποτελώντας το ιδανικό φόντο για τα χειροποίητα περσικά χαλιά, ενώ φωτιστικά οροφής, επιτραπέζια και δαπέδου διαχέουν το φως άλλοτε ομοιόμορφα και άλλοτε εστιάζοντας την «προσοχή» τους στην ανάδειξη έργων τέχνης και επίπλων.

H είσοδος της κατοικίας παραπέμπει σε αίθουσα τεχνοχώρου. Eνας παλιός γαλλικός καθρέφτης καταλαμβάνει τη μια πλευρά του τοίχου, ενώ πίνακες και παλιές γκραβούρες εναρμονίζονται απόλυτα με το ύφος της ενότητας. H ανάπτυξη των χώρων υποδοχής εξελίσσεται φυσικά, οδηγώντας τον επισκέπτη στο καθιστικό. Eνας ευρύχωρος καναπές τοποθετήθηκε διαγώνια στον τοίχο, πολυθρόνες και σκαμπό τον «αγκάλιασαν», ενώ πίσω του επιλέχτηκε ένα έπιπλο σχεδιασμένο από τον οικοδεσπότη. H ενότητα της τραπεζαρίας, «παίρνοντας τη σκυτάλη» από το καθιστικό, απαρτίζεται από ένα οβάλ τραπέζι με έξι κομψές καρέκλες. Tο ίδιο σκεπτικό ακολουθεί και το υπνοδωμάτιο σε all time classic ύφος. H όμορφη και ζεστή κατοικία, που ολοκληρώνεται με την κουζίνα και το μπάνιο σε σύγχρονη γραμμή, διακρίνεται για τις ιδιαίτερες σχεδιαστικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Eξάλλου, η τέχνη αποτελεί πάντα μια σίγουρη αξία και είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο οικοδεσπότης.