Πώς να κάνεις το υπνοδωμάτιο σου πιο δροσερό ειδικά εν μέσω καύσωνα

11.06.2024
Πώς να κάνεις το υπνοδωμάτιο σου πιο δροσερό ειδικά εν μέσω καύσωνα
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι δεν έχει καν ξεκινήσει! Αν «ταλαιπωρείσαι» γενικότερα η λύση δεν βρίσκεται μόνο στο air condition. Μήπως υπάρχουν μερικές λύσεις που δεν είχες σκεφτεί;

Το καλοκαίρι έχει πολλά θετικά και όμορφα στοιχεία, αλλά οι αφόρητα υψηλές θερμοκρασίες και η δυσκολία να κοιμηθείς το βράδυ δεν είναι ενα από αυτά. Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις το υπνοδωμάτιο σου πιο δροσερό:

Σκοτεινό δωμάτιο; 5 έξυπνα κόλπα για να το "φωτίσεις"... χωρίς φως

Άλλαξε τα σεντόνια σου

Αν τα σεντόνια σου είναι βαριά και το ύφασμα τους είναι ακατάλληλο για να ακουμπάς το σώμα σου πάνω τους τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, θα πρέπει να τα αλλάξεις. Προτίμησε βαμβακερά σεντόνια από ελαφρύ και αναπνεύσιμο υλικό. Αν μάλιστα τα βάλεις και λίγο στο... ψυγείο πριν τα στρώσεις έχεις ένα πλεονέκτημα παραπάνω.

Πρόσθεσε μερικά φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι μόνο καλά για να τραβήξεις μια όμορφη φωτογραφία, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικά στο να κάνουν ένα δωμάτιο πιο δροσερό μέσω της διαδικασίας της διαπνοής. Μάλιστα, κάποια φυτά μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία ενός δωματίου έως και 10 βαθμούς.

Καύσωνας: 10 μυστικά για να κοιμηθείς καλά ακόμη και τώρα

Βάλε πιο χοντρές κουρτίνες

Οι ελαφριές λευκές κουρτίνες είναι γενικά μια καλή επιλογή, αλλά για να κρατήσεις την κρεβατοκάμαρά σου δροσερή, είναι καλύτερο να προτιμήσεις αδιαφανείς κουρτίνες. Οι πιο βαριές και αδιαφανείς κουρτίνες αποκλείουν τόσο το φως όσο και τη θερμότητα.

Άλλαξε τις λάμπες

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις, οι λάμπες LED είναι πολύ αποδοτικές και λιγότερη ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Παρόλο που πρόκειται για μια λύση που δε θα κάνει τεράστια διαφορά, δεν είναι κακό να αλλάξεις τις λάμπες σου για μερικές που όχι μόνο εκπέμπουν λιγότερη ζεστασιά, αλλά είναι επίσης καλύτερες για το περιβάλλον.

Αγόρασε μαξιλάρια ψύξης

Κι όμως, υπάρχουν - Και είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία η οποία καταπολεμά τη θερμότητα όλη τη νύχτα και προσφέρει μια ανακουφιστική αίσθηση δροσιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.06.2024 - 14:46