Όσα πρέπει να ξεσκαρτάρεις πριν έρθει ο Σεπτέμβριος

31.07.2022
Όσα πρέπει να ξεσκαρτάρεις πριν έρθει ο Σεπτέμβριος
Οργανώσου από τώρα, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη για το φθινόπωρο

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. Αυτό σημαίνει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και των νωχελικών πρωινών. Σημαίνει επίσης ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα που ήθελες να πετάξεις την περασμένη άνοιξη και όλη την ακαταστασία που έχεις συσσωρεύσει το καλοκαίρι.

Πώς να διπλώσεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα ή την συρταριέρα σου

Συγκέντρωσε τέσσερα κουτιά ή κάδους και βάλε ετικέτες: Κρατάω, Πετάω, Ανακύκλωση και Δωρίζω. Χρησιμοποίησε τη λίστα ως σημείο εκκίνησης και δούλεψε μία κατηγορία κάθε φορά. Καθώς τελειώνεις κάθε κατηγορία, ανάλαβε δράση και τακτοποίησε τα αντικείμενα που σκοπεύεις να κρατήσεις, βάλε στην ανακύκλωση τα αντίστοιχα αντικείμενα, πέταξε στα σκουπίδια ό,τι δεν αξίζει να κρατήσεις ή να δωρίσεις και τοποθετήστε τα είδη δωρεάς στο αυτοκίνητό σου.

Καλοκαιρινά παπούτσια και ρούχα
Ήρθε η ώρα να δωρίσεις σανδάλια, παπούτσια πισίνας και ξεπερασμένα ρούχα. Για τα παιδικά ρούχα που σκοπεύεις να δωρίσεις, βεβαιώσου ότι δεν έχουν λεκέδες και έχουν πλυθεί πρόσφατα.

Σχολικές προμήθειες
Εάν το σακίδιο του παιδιού σου είναι ακόμα γεμάτο, άδειασε το και δες τι μπορείς να κρατήσεις και τι πρέπει να πετάξεις ή να δωρίσετε. Σύγκρινε τη λίστα των απαιτούμενων ειδών για το έτος με αυτά που έχεις, ώστε να μην ξαναγοράζεις πράγματα που ήδη έχεις.

Έγγραφα, βιβλία και περιοδικά
Εάν έχεις μια στοίβα από δελτία του περασμένου έτους, μη διαβασμένη ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή σημειώσεις, κάνε ταξινόμηση και ανακύκλωση. Στείλε τα καλοκαιρινά βιβλία για την παραλία στον κάδο ανακύκλωσης, στο κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων ή σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

Εργαλεία και προμήθειες κήπου
Ήρθε η ώρα να πετάξεις ή να κομποστοποιήσεις φυτά κήπου που δεν επιβίωσαν στη ζέστη του καλοκαιριού. Συγκέντρωσε τα εργαλεία και τα είδη κηπουρικής και αποθήκευσε τα σωστά στο γκαράζ ή στο υπόστεγο.

Πετσέτες και λευκά είδη
Άδειασε την ντουλάπα από λευκά είδη και ξεφορτώσου τις πετσέτες θαλάσσης που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ταξινόμησε τα σεντόνια και τις πετσέτες ώστε να είναι εύκολο να τα βρεις.

Προϊόντα Περιποίησης Δέρματος
Έλεγξε τις ημερομηνίες στα αντηλιακά και τα καλοκαιρινά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Πέταξε παλιά αντικείμενα, όπως μακιγιάζ και λοσιόν σώματος.

Κονσερβοποιημένα προϊόντα και μπαχαρικά
Η ζωή μπορεί να γίνει αγχωτική όταν ξεκινά το σχολείο και γεμίζουν τα ωράρια εργασίας. Τώρα είναι η ώρα να καθαρίσεις το ντουλάπι, την κατάψυξη και το ψυγείο και να πετάξεις ληγμένα τρόφιμα και μπαχαρικά.