Τα βήματα για ένα εορταστικό πάρτι χωρίς άγχος

17.12.2021
Τα βήματα για ένα εορταστικό πάρτι χωρίς άγχος
Από την επιλογή φαγητού μέχρι το τι να κάνεις αφού φύγουν οι καλεσμένοι

Θέλεις να διοργανώσεις ένα εορταστικό πάρτυ που θα θυμούνται όλοι, αλλά χωρίς την αγχωτική προετοιμασία;

5 γρήγοροι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να αστράφτει πριν φτάσουν οι επισκέπτες

Με τα παρακάτω κόλπα, η διοργάνωση ενός εορταστικού πάρτυ θα γίνει πολύ πιο εύκολη:

Εύκολο, εντυπωσιακό φαγητό
Ένα μενού χωρίς άγχος περιλαμβάνει συνταγές (λίγα αλμυρά και ένα γλυκό) και μερικά νόστιμα πρόσθετα που αγοράζονται έτοιμα.

Στρώσε ένα χαρούμενο τραπέζι
Ένα όμορφο τραπεζομάντιλο, σε συνδυασμό με ασορτί υφασμάτινες χαρτοπετσέτες, θα ντύσει τα καθημερινά σας πιάτα και σκεύη. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγη φρέσκια πρασινάδα στο κέντρο του τραπεζιού για ένα φθηνό (ή δωρεάν αν το κόψετε από την αυλή σας!) στο κέντρο.

Διαχειρίσου τη διάθεση
Δημιούργησε Ατμόσφαιρα
Κλείσε τα κεντρικά φώτα και χρησιμοποίησε κεριά για μια ζεστή λάμψη και ένα όμορφο άρωμα.

Μουσική
Για να προσθέσεις στο πάρτι μια εορταστική διάθεση, χωρίς να παίξεις κλασσικά και πολυπαιγμένα κομμάτια, συνδύασε παραδοσιακές εορταστικές μελωδίες με σύγχρονες αγαπημένες.

Πρόσεξε τα...παρασκήνια
Μούλιασε τα βρώμικα πιάτα: Γέμισε έναν μεγάλο πλαστικό κάδο με ζεστό σαπουνόνερο και κράτησε τον στην κουζίνα. Βάλε εκεί τα χρησιμοποιημένα πιάτα κατά τη διάρκεια του πάρτι για να εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια στο τρίψιμο αργότερα.

Καθάρισε τον αέρα: Θυμήσου να ανοίξεις ένα παράθυρο για να φέρεις λίγο φρέσκο, δροσερό αέρα στο δωμάτιο. Καθώς φτάνουν περισσότεροι επισκέπτες και το δωμάτιο ζεσταίνεται, ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείς.

Για το τέλος
Αν θες να δώσεις στους καλεσμένους σου το σήμα ότι το πάρτι τελείωσε, χαμήλωσε τη μουσική, σβήσε μερικά κεριά και άναψε ένα φως. Εάν δεν το καταλάβουν, ξεκίνησε το καθάρισμα.

Αγοράστε κουτιά για να πάρουν οι επισκέπτες σου το φαγητό που περίσεψε στο σπίτι τους.

Αφού φύγουν οι καλεσμένοι, βγάλε τα σκουπίδια, ώστε το σπίτι σου να μην μυρίζει όταν ξυπνήσουν. Έλεγξε για τυχόν λεκέδες στα έπιπλα ή μικροζημιές, αλλά άφησε το βαρύ καθάρισμα για την επόμενη μέρα.