5 πράγματα που έχεις στο σπίτι σου και κρατάς περισσότερο από όσο πρέπει

05.11.2020
5 πράγματα που έχεις στο σπίτι σου και κρατάς περισσότερο από όσο πρέπει
H αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευόμαστε να πετάξουμε στα σκουπίδια προϊόντα που έχουν λήξει, γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούν να κάκουν κακό στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, το σπίτι μας είναι γεμάτο από άλλα πράγματα που πρέπει να πάρουν το δρόμο για τα σκουπίδια σχετικά άμεσα και δεν το συνειδητοποιούμε καν. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 5 πράγματα που θα ήταν καλύτερο να ξεφορτωθείς νωρίτερα από ό, τι πίστευες ότι ήταν απαραίτητο.

Μάσκαρα

Τα προϊόντα μακιγιάζ των ματιών έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Όταν βάζεις μάσκαρα, βακτήρια από τις βλεφαρίδες καταλήγουν στο πινέλο της και κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα από αυτά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζεις μάσκαρα κάθε 3 μήνες, καθώς η μεγαλύτερη σε διάρκεια χρήση αυτού του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη των ματιών.

Foundation

Κατά μέσο όρο, ένα foundation μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου ένα χρόνο και θα πρέπει να λάβεις υπόψη τις συνθήκες αποθήκευσης και τη σύνθεση του προϊόντος. Ωστόσο, το foundation σε ένα δοχείο απ’ όπου υποτίθεται ότι εφαρμόζεται με σφουγγάρι ή ακόμα και με τα δάχτυλά σoυ, μπορεί να είναι άχρηστο μετά από 6 μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το βάζεις με αυτόν τον τρόπο, τα μικρόβια εισέρχονται στο προϊόν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Υγρά μαντηλάκια

Τα υγρά μαντηλάκια μπορούν γενικά να αποθηκευτούν έως και ένα χρόνο μετά το άνοιγμα τους, αν και εξαρτάται από τη μάρκα. Μετά από αυτό το διάστημα, χάνουν τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Ωστόσο, εάν δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά, θα πρέπει να τα πετάξεις ακόμη νωρίτερα. Τα συντηρητικά σε αυτό το προϊόν καταστρέφονται εάν αποθηκεύονται κάτω από συνθήκες πολύ ζεστές ή πολύ κρύες και σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές όπου τα μαντηλάκια έχουν μολυνθεί με βακτήρια ή μούχλα.

Κουρτίνες μπάνιου

Οι κουρτίνες μπάνιου λερώνονται και, ακόμη χειρότερα, μπορεί να αναπτυχθεί πάνω τους μούχλα. Για την κουρτίνα μπάνιου συνιστάται να την πλένεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα και μετά από ένα χρόνο χρήσης, πρέπει να την αντικαταστήσεις με μια καινούργια.

Σφουγγάρια πιάτων

Είναι γνωστό ότι τα σφουγγάρια μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων ακόμη και μούχλας. Τα σφουγγάρια με μικροίνες πρέπει να αλλάζονται συχνότερα, κατά προτίμηση κάθε εβδομάδα ενώ τα κλασικά σφουγγάρια κάθε 2 εβδομάδες επειδή αυτά τα σφουγγάρια αερίζονται καλύτερα και στεγνώνουν γρηγορότερα.