5 πράγματα στο μπάνιο σου που ίσως πρέπει να πετάξεις άμεσα

01.07.2020
5 πράγματα στο μπάνιο σου που ίσως πρέπει να πετάξεις άμεσα
Η αλήθεια είναι ότι όλοι πρέπει να ζήσουμε μια ζωή με όσο το δυνατόν λιγότερα άχρηστα πράγματα. Και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποχαιρετάς κάτι που μόλις χρησιμοποίησες, αλλά μερικές φορές απλά πρέπει να πετάς αντικείμενα από το μπάνιο σου είτε είναι άδεια είτε όχι. Αυτό, βέβαια, δημιουργεί ένα ερώτημα: Πόσος καιρός θεωρείται πολύς για να διατηρήσεις αντικείμενα προσωπικής υγιεινής αποθηκευμένα στο ντουλάπι του φαρμακείου σου; Και, τι θα συμβεί αν τα χρησιμοποιείς περισσότερο χρόνο από αυτόν; Ενώ κάθε προϊόν είναι διαφορετικό, ίσως είναι καιρός να καθαρίσεις πολλά αντικείμενα από το μπάνιο σου. Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές των ειδικών για το πότε θα πρέπει να αποχαιρετήσεις οδοντόκρεμες, ταμπόν και μερικά ακόμη

Οδοντόκρεμα

«Σε περίπτωση αμφιβολίας, πέταξε την» λέει στο Health, η Stacy Atnip, στέλεχος εκπαίδευσης της εταιρείας Curaprox USA. Κατά γενικό κανόνα, εάν ένα αντικείμενο που βάζεις στο στόμα σου μοιάζει, μυρίζει ή έχει γεύση που είναι περίεργη θα πρέπει να το αντικαταστήσεις, λέει η Atnip. Ωστόσο, μια οδοντόκρεμα διαρκεί 12 έως 18 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, το φθόριο θα αρχίσει να χάνει τη δύναμή του, τα συστατικά θα διαχωριστούν ή θα κρυσταλλωθούν και η γεύση μπορεί να αρχίσει να εξασθενίζει. Για να σιγουρευτείς ότι η οδοντόκρεμα παραμένει φρέσκια ​​μέχρι την τελευταία συμπίεση, βεβαιώσου ότι έχεις τοποθετήσει ξανά το καπάκι μετά από κάθε χρήση και αποθήκευσε την σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο.

Ταμπόν

Παρόλο που το κουτί μπορεί να έχει διαφορετικές οδηγίες, είναι καλύτερο να απαλλαγείς από ταμπόν μετά από ένα χρόνο ή δύο το πολύ, συμβουλεύει η Mary L. Rosser, διευθύντρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Montefiore Health System της Νέας Υόρκης. Και ενώ συνηθίζεις να κρατάς τα ταμπόν σου κάτω από το νεροχύτη, αυτό θα πρέπει να το αποφύγεις, σύμφωνα με την Δρ Rosser. «Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεχυλίσει ο νεροχύτης σου ή θα δημιουργηθεί υγρασία», λέει. «Εάν δεν αποθηκεύονται τα ταμπόν σε καθαρό, ξηρό μέρος, μπορούν να αναπτυχθούν πάνω τους βακτήρια ή μούχλα όπως και οτιδήποτε άλλο - ακόμα και αν είναι με το περιτύλιγμα.

Οδοντόβουρτσα

Είναι ώρα να την πετάξεις όταν οι τρίχες ξεθωριαστούν και φθαρεί, λέει ο Brian Kantor, αισθητικός οδοντίατρος από τη Νέα Υόρκη. «Μετά από τρεις μήνες φυσιολογικής φθοράς, οι οδοντόβουρτσες γίνονται πολύ λιγότερο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια και τα ούλα», εξηγεί. «Τα μικρόβια μπορούν επίσης να κρυφτούν στις τρίχες και να οδηγήσουν σε μόλυνση». Κάνε τη ζωή σου ευκολότερη αγοράζοντας τις οδοντόβουρτσες πολλές μαζί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μια νέα έτοιμη όταν έρθει η ώρα να την αλλάξεις.

Ξυραφάκια

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πεταχτεί ένα σκουριασμένο ξυράφι. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η διάρκεια ζωής ενός ξυραφιού εξαρτάται πραγματικά από τη χρήση, λέει η Elizabeth Tanzi , βοηθός καθηγήτρια στο George Washington University Medical Center. «Άλλαξε το ξυράφι μετά από κάθε τρεις έως πέντε χρήσεις, ή κάθε δύο εβδομάδες», λέει. «Εκτός από το ότι γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό σε κάθε χρήση, ο ερεθισμός από χαλασμένα ξυράφια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να κοπείς και να προκαλέσεις βακτηριακές λοιμώξεις».

Αντηλιακό

«Εάν το αντηλιακό έχει ημερομηνία λήξης τήρησε την», λέει ο Δρ Joshua Zeichner, διευθυντής αισθητικής και κλινικής έρευνας δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. «Εάν δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης, πέταξε το δύο χρόνια μετά την αγορά». Εάν η πυκνότητα έχει αλλάξει, αυτό είναι επίσης ένδειξη ότι τα συστατικά έχουν καταστεί αναποτελεσματικά και είναι καιρός να αντικατασταθεί. Εάν όχι, δεν θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό και κινδυνεύεις και από ηλιακά εγκαύματα.