Σκοτεινό δωμάτιο; 5 έξυπνα κόλπα για να το "φωτίσεις"... χωρίς φως

18.05.2021
Σκοτεινό δωμάτιο; 5 έξυπνα κόλπα για να το "φωτίσεις"... χωρίς φως
Εαν υπάρχει μέσα στο σπίτι σου ένας χώρος τον οποίο δεν "βλέπει" ικανοποιητικά ο ήλιος και δεν μπορείς να ανοίξεις νέο παράθυρο, δες τι άλλο μπορείς να κάνεις και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

1. Μακριά από σκούρα χρώματα

Ε ναι. Το ξέρεις. Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα, τόσο περισσότερο φως αντανακλά. Και πιο είναι το πιο ανοιχτό χρώμα; Το λευκό. Αυτό να διαλέξεις για έναν σκοτεινό χώρο, όσο και να μη σου αρέσει στην πραγματικότητα.

2. Κρέμασε καθρέφτες
Ο καθρέφτης έχει τη δυνατότητα να διπλασιάζει την ποσότητα του ηλιακού φωτός που υπάρχει σε ένα δωμάτιο, οπότε θα σου δώσει το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι. Κρέμασε έναν μεγάλο καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το μεγαλύτερο παράθυρο στο δωμάτιό ή οργάνωσε μια σειρά από μικρότερους καθρέφτες για να φωτίσεις μια σκοτεινή σκάλα.

3. Πρόσεξε τις κουρτίνες
Σε ένα δωμάτιο που δεν έχει επαρκή φωτισμό δεν χωρούν βαριές και σκούρες κουρτίνες. Αν έχεις τέτοιες λοιπόν, άλλαξέ τες. Προτίμησε κάποιες ημιδιαφανείς αποχρώσεις που επιτρέπουν στον ήλιο να εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

4. Ρίξε ένα χρωματιστό ριχτάρι ή χαλί
Το εν λόγω δωμάτιο μπορεί να έχει ως βασικό χρώμα το λευκό (για λόγους που εξηγήσαμε πιο πριν) όμως το θέλει το... χρώμα του το έντονο. Διάλεξε ένα ριχτάρι ή ένα χαλί σε έντονη απόχρωση και γέμισε το δωμάτιο με την ενέργεια που μπορεί να του λείπει.

5. Πρόσθεσε λίγο... μέταλλο
Διάλεξε ένα δυο ασημένια ή χρυσά αξεσουάρ και μεταμόρφωσε ακόμη περισσότερο τον σκοτεινό σου χώρο. Ένας μεταλλικός καθρέφτης, ένα φωτιστικό, μία κορνίζα ή ένα απλό διακοσμητικό θα κάνει τη διαφορά.