5 Συμβουλές με γούστο για μία πανέμορφη βεράντα

17.06.2020
5 Συμβουλές με γούστο για μία πανέμορφη βεράντα
Ψάχνεις να βρεις έναν λόγο για να αγαπήσεις ξανά τη βεράντα σου; Ή μετακομίζεις τώρα και θες να δημιουργήσεις τον δικό σου προσωπικό παράδεισο; Η βεράντα είναι το σημείο εκείνο που συχνά παραμελείται ή ξεχνιέται σε μία πιθανή ανακαίνιση σπιτιού.

Ανεξάρτητα από το μέγεθός της, η βεράντα σου μπορεί να γίνει ο απόλυτος καλοκαιρινός σου παράδεισος! Με το κατάλληλο στυλ, μπορεί να σου χαρίσει αμέτρητους λόγους για να περάσεις όλα σου τα απογεύματα εκεί.

Απογείωσε τη βεράντα σου με μικρές, αλλά καθοριστικές, πινελιές και μετέτρεψε την στο καλοκαιρινό σου καταφύγιο! Πάμε να δούμε πως θα το πετύχεις.

1. Βάλε χρώμα!

Μην πάει ο νους σου στο βάψιμο! Η απάντηση είναι τα λουλούδια! Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, από μία ανθισμένη βεράντα; Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά υπέροχα φυτά και λουλούδια, για να στολίσεις τη βεράντα σου.


Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία από λουλούδια που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο, άρα είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. Βάλε τριαντάφυλλα, ηλίανθους, ιβίσκους και λεβάντα και μεταμόρφωσε τη βεράντα σου σε μία πολύχρωμη όαση.

2. Πρόσθεσε άρωμα!

Το άρωμα των φυτών μας ταξιδεύει όχι μόνο σε άλλα μέρη αλλά και σε γευστικές αναμνήσεις. Αν απολαμβάνεις το μαγείρεμα θα ξέρεις πόσο ωραίο είναι να κόβεις απευθείας το βασιλικό από τη γλάστρα σου και να τον βάζεις στην κόκκινη σάλτσα των μακαρονιών.

Επιλέγοντας αυτά τα φυτά στη βεράντα, όχι μόνο θα την αρωματίσεις αλλά θα την προστατέψεις και από τους ιπτάμενους ενοχλητικούς επισκέπτες, χωρίς να χρειάζεται να εν ισχύσεις επιπλέον τις σίτες και τα κουφώματά σου. Ο βασιλικός συγκεκριμένα διώχνει τα κουνούπια και η λεβάντα εκτός από κουνούπια απομακρύνει και τις κατσαρίδες! Πρόσθεσε ακόμα, δυόσμο και μέντα για να φτιάχνεις τα καλοκαιρινά σου κοκτέιλ.

3. Φτιάξε ατμόσφαιρα

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα, αλλά να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, τότε τη λύση δίνουν τα λαμπάκια. Σε αντίθεση με τα κεριά, δε θα χρειαστεί να ελέγχεις αν έσβησαν κάθε τρεις και λίγο.

Τα φωτάκια έχουν την ίδια ικανότητα με τα φαναράκια στο να μαγεύουν όποιον τα αντικρίζει, αλλά και να δημιουργούν χαλαρωτική και ρομαντική ατμόσφαιρα! Στόλισε έναν τοίχο ή μια γωνία της βεράντας σου και πρόσθεσε φινέτσα στο χώρο!

4. Εξόπλισέ την

Τόλμησε να στολίσεις την βεράντα σου με ό,τι ύφασμα σου κάνει κλικ. Υπάρχουν πολλά εκεί έξω για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Μπορείς ακόμα, να χρησιμοποιήσεις και υφάσματα που έχεις ήδη στο σπίτι, αλλά δε χρησιμοποιείς. Κάλυψε τα έπιπλα κήπου με το ύφασμα ή ένα ριχτάρι.

Μπορείς εννοείται να ρίξεις και ένα ωραίο ριχτάρι στο πάτωμα! Αντί για ριχτάρι, μπορείς να βάλεις και ένα ωραίο καλοκαιρινό χαλί από ψάθα. Μετά ρίξε και μπόλικες μαξιλάρες για να αράζεις με τις ώρες! Η βεράντα σου θα γίνει αυτόματα πιο παρεΐστικη και cozy.

5. Προστάτευσέ την

Σίγουρα η μόνωση είναι η καλύτερη λύση προστασίας της βεράντας σου, αλλά μη ξεχνάς και την σκίασή της. Η ομπρέλα στη βεράντα είναι το όπλο κατά του ήλιου, αλλά και των καλοκαιρινών βροχών. Έτσι, η ομπρέλα θα κρατήσει μακριά τον ήλιο, όταν δε θέλεις να κάνεις άλλη ηλιοθεραπεία.

Παράλληλα, θα προστατεύσει από το ψιλόβροχο εσένα, αλλά και τα αντικείμενα της βεράντας, που δε θέλεις με τίποτα να βραχούν.

Βάλε μία ομπρέλα ριγέ, μπεζ, άσπρη ή μπλε, για να δώσει την απόλυτη καλοκαιρινή διάσταση στη βεράντα σου και να αναδείξει την ομορφιά της. Ταίριαξε την ομπρέλα με τα μαξιλαράκια, τα γλαστράκια ή τα υφάσματα που έχεις ήδη προσθέσει, για ένα αρμονικό και γουστόζικο αποτέλεσμα.