Οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

24.05.2020
Οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο
Οι επαγγελματικές μας βοηθούν να "μεγαλώσουμε" τους χώρους μας

Οι χώροι πολλών τετραγωνικών μέτρων είναι δύσκολο να βρεθούν σε μια μεγάλη πόλη, και γι'αυτό ψάχνουμε πάντα για νέους τρόπους για να κάνουμε τα σπίτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα. Τώρα περισσότερο από ποτέ, με τα διαμερίσματα και τα σπίτια μας να λειτουργούν ως αυτοσχέδιο γραφείο, στούντιο και γυμναστήριο, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη επιπλέον βοήθεια για να μεγιστοποιήσουμε το χώρο που έχουμε.

Δες και αυτό: 5 κοινές παγίδες διακόσμησης που μπορεί να κάνουν το σπίτι σου να δείχνει μικρότερο

Ο Gregory Rockwell-Scheidler, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και ιδρυτής του Studio G / R στο Brooklyn, και ο Patrick Mele, σχεδιαστής με έδρα τη Νέα Υόρκη μοιράζονται τις συμβουλές τους για να βοηθήσουν το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο λειτουργικό.

Δοκίμασε να διαλέξεις μια μόνο χρωματική παλέτα και να βάψεις ολόκληρο το χώρο στην αγαπημένη σου απόχρωση, συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων. Προτίμησε τα μικρά έπιπλα. Είναι καλύτερα να έχεις δύο άνετες μικρές καρέκλες που μπορείς πραγματικά να απολαύσεις παρά κάποια μεγαλύτερη και εντυπωσιακή που ζορίστηκες να χωρέσεις σε ένα μικρό χώρο. Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χώρο, τα έπιπλά σου θα πρέπει να φαίνονται φιλόξενα και να έχουν λίγο χώρο αναπνοής γύρω τους.

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα του τοίχου, προτίμησε το λευκό και τα παστέλ, όπως το ανοιχτό μπλε, ροζ, κίτρινο και τη μέντα.

Αυτό το είδες; Τα πράγματα στο σπίτι σου που σου προκαλούν άγχος (χωρίς να το καταλαβαίνεις)

Αν χρειάζεσαι μια έξυπνη και δημιουργική λύση αποθήκευσης, τα ανοιγόμενα τραπέζια, οι ενσωματωμένες βιβλιοθήκες και αποθήκες και τα "έξυπνα" κρεβάτια με κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους είναι οι σύμμαχοι σου.

"Απλώνοντας" τα έπιπλα στο χώρο σου αντί να τα ευθυγραμμίζεις όλα κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου στους τοίχους, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα διαφορετικών υψών και αφήνοντας τις γωνίες του δωματίου να "αναπνέουν" και να φαίνονται, θα βοηθήσεις το κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Οι διαφορετικές πηγές φωτισμού, όπως λαμπτήρες με πολύχρωμες αποχρώσεις και οι καθρέφτες οι οποίοι αντανακλούν το φως είναι οι σχεδιαστικές πινελιές που αναμφίβολα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο.