Ποια είναι τα 8 πιο ανεπιθύμητα δώρα Χριστουγέννων

17.12.2019
Ποια είναι τα 8 πιο ανεπιθύμητα δώρα Χριστουγέννων
Τώρα που κάνεις τις λίστες σου, έχε και αυτό στον νου σου...

Φτάνουμε στις τελευταίες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και πολλοί από εμάς σπεύδουν να βρουν δώρα της τελευταίας στιγμής. Πριν όμως πας να τα αγοράσεις, καλύτερα να μάθεις ποια είναι τα πιο ανεπιθύμητα δώρα ώστε να μη καταλήξει το δώρο σου πάλι πίσω στο κατάστημα για αλλαγή.

Διάβασε επίσης: Ποιο χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ σου ταιριάζει βάσει ζωδίου (Μέρος Α')

Υπάρχουν τόσα πολλά αντικείμενα που μοιάζουν υπέροχα δώρα ειδικά όταν κάνεις βόλτα στα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα τον Δεκέμβριο. Αλλά μετά τις γιορτές, καταλήγουν να επιστραφούν, ως ανεπιθύμητα από τον παραλήπτη.

Οι έρευνες από το Finder.com και την αλυσίδα μεταπώλησης Acorns δείχνουν ότι τα δώρα που επιστρέφονται περισσότερο είναι τα:

  • Καλλυντικά
  • Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Βιβλία μαγειρικής από celebrities και αυτοβιογραφίες
  • Παντόφλες
  • Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ
  • Fitness DVD
  • Μπαστούνια για selfies

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγαπημένος σoυ δεν θα εκτιμήσει ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ που να γράφει «All I want for Christmas is you». Απλώς πολλοί άνθρωποι προτιμούν κάτι άλλο.

Υπάρχει και ένα δώρο που ανήκει σε μια κατηγορία από μόνο του και αυτό είναι το αλκοόλ που ή το αγαπάς ή το μισείς.

Διάβασε και αυτό: Πώς να διαχειριστείς τις χριστουγεννιάτικες αγορές αν έχεις ελάχιστο budget

Το Consumer Reports Magazine αναφέρει ότι τα δυνατά ποτά είναι το πιο ανεπιθύμητο δώρο. Αλλά ίσως αν ρωτούσες τι πίνει αυτός ή αυτή που θέλεις να κάνεις το δώρο, να ήταν καλύτερα. Ίσως πολλοί άνθρωποι θα προτιμούσαν ένα μπουκάλι βότκα, ένα μπέρμπον ή ένα σκοτσέζικο ουίσκι για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πάντως το άγχος για την επιλογή ενός δώρου είναι ένας λόγος για τον οποίο οι κάρτες δώρων είναι τόσο δημοφιλείς. Απλά βεβαιώσου, τουλάχιστον, ότι το κατάστημα από το οποίο θα αγοράσεις την κάρτα θα είναι trendy ώστε να μην γίνει ένα ακόμα ανεπιθύμητο δώρο.

Και προπάντων, μην σπαταλάς άδικα τα χρήματά σου.