5 «χοντρά» λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του μπάνιου

17.05.2017
Όσο κι αν νομίζεις ότι το "έχεις", όλο και κάτι σου ξεφεύγει στο θέμα της καθαριότητας. Για δες...

Το μπάνιο, είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αποτελεί βασική εστία μικροβίων. Όπως και η κουζίνα, άλλωστε. Το προσέχεις, όμως, όπως και όσο πρέπει;

1. Τραβάς καζανάκι με το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό

Μέγα σφάλμα, το οποίο κάνουμε οι περισσότεροι. Αν αφήσεις ανοιχτό το καπάκι όταν τραβάς καζανάκι, τα μικρόβια σκορπίζονται μέσα στην ατμόσφαιρα μέσα του νερού και πολύ πιο μακριά από όσο νομίζεις. Γι' αυτό, βάλε το καλά στο μυαλό σου, κάνε το συνήθειά σου και δίδαξέ το σε όλους όσους μένουν μαζί σου.

2. Βάζεις τις οδοντόβουρτσες μαζί με τα φάρμακα

Για να έχεις τον πάγκο της κουζίνας σου καθαρό, βάζεις το βαζάκι με τις οδοντόβουρτσες στο ντουλαπάκι κάτω από τον νεροχύτη, όπου αποθηκεύεις και τα φάρμακα. Λάθος. Αν η βούρτσα μπει σε κλειστό χώρο με την υγρασία της, το μόνο που κάνει είναι να ευνοεί τη δημιουργία όλο και περισσότερων βακτηρίων ενώ το τι κινείται εκεί μέσα, δεν θέλεις να το ξέρεις..

Η οδηγία είναι να αποθηκεύεις τις οδοντόβουρτσες σε ορθή θέση και μακριά από άλλες βούρτσες.

3. Αφήνεις τις πετσέτες σου να στεγνώσουν στον γάντζο

Ακόμη ένα πολύ συνηθισμένο λάθος αφού έτσι χωρίς αέρα η υγρασία μένει περισσότερο και δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία βακτηρίων και μούχλας. Γι' αυτό, καλύτερα να τις αερίζεις να στεγνώνουν φυσικά και μετά να τις βάζεις στον γάντζο.

4. Δεν πλένεις συχνά την κουρτίνα του μπάνιου...

... και μαζεύει άπειρα μικρόβια και βακτήρια. Θα τρόμαζες αν έβλεπες τι κρύβεται εκεί χαμηλά που δεν αερίζεται καλά η κουρτίνα. Ναι, η κουρτίνα του μπάνιου πλένεται. Ή μάλλον θα έπρεπε να πλένεται, οπότε πρόσεξε καλά ποια θα επιλέξεις από την αρχή.

5. Παίρνεις μαζί σου στην τουαλέτα το κινητό ή το τάμπλετ

Δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνεις. Φαύλος κύκλος. Όσο καθαρή και να νομίζεις ότι είσαι, και να πλένεις τα χέρια σου μετά την όποια χρήση ττης τουαλέτας, δεν κάνεις το ίδιο και με τη συσκευή που κρατάς μέσα σε αυτό τον χώρο και χειρίζεσαι με τα χέρια σου πριν, κατά τη διάρκει και μετά... Φαντάσου λοιπόν...