7 πράγματα που μπορείς να πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη

02.01.2016
Όσο δύσκολο και αν σου είναι το "ξεφόρτωμα" -και στο σπίτι- υπάρχουν μερικά κομμάτια που δεν πρέπει να σε "ταλαιπωρήσουν" καθόλου. Ξεκίνα το 2016 πιο... ελαφρά!

Πρώτα πρώτα, αυτές τις ατελείωτες στίβες περιοδικών, καταλόγων και φυλλαδίων από ντελίβερι που έχουν μαζευτεί χρόνια τώρα... Δεν έχουν μουσειακή, αξία, να είσαι σίγουρη. Πιάνουν χώρο, μαζεύουν σκόνη και ας είσαι ειλικρινής. έχεις καθήσει να ξεφυλλίσεις κανένα πρόσφατα;

Το φαντάστηκα...

Δρόμο, λοιπόν. Στην ακακύκλωση χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αυτό το σύνδρομο του "μαζώχτη" σε καταδιώκει ΚΑΙ στα καλλυντικά; Άνοιξε όλα τα συρτάρια και τα τσαντάκια σου. Ό,τι βλέπεις σκονισμένο σημαίνει ότι πρέπει να "φύγει". Μην το πετάς αν τα έχει ακόμη τα ψωμιά του. Δώρισέ το ή στην τελική... ξεκίνα να το χρησιμοποιείς...

Ο εφιάλτης στο ντουλάπι με τα "Τάπερ"... Πάρε βαθιά ανάσα και άνοιξέ το. Βγάλε όλα τα τάπερ έξω και δες τι ταιριάζει με τι. Έχουν όλα τα ταίρι τους; Ό,τι περισσεύει πέταξέ το. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι έχεις και τι σου λείπει πραγματικά.

Σίγουρα έχεις μαζέψει έναν σωρό κρεμάστρες που δεν είναι και βέβαιο ότι χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο. Η βρες άλλη χρήση για εκείνες, ή ξεφορτώσου τες. Το κόστος για να τις αντικαταστήσεις με νέες, πιο γερές και πιο όμοιες μεταξύ τους δεν είναι δα και τόσο μεγάλο. Σκέψου το.

Με την ίδια λογική, έλεγξε το καλάθι με τα μανταλάκια σου. Σίγουρα πέταξε τα σπασμένα, και όσα είναι έτοιμα να... τινάξουν τα πέταλα. Δεν είναι μόνο ότι σου γεμίζουν τον τόπο. Θα χαλάσουν και τα ρούχα σου.

Κωδικό όνομα: Κούπες! Σίγουρα έχεις έναν σωρό στα ντουλάπια σου. Όπως και μπολάκια. Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς όσα είναι σπασμένα -περισσότερο ή λιγότερο. Ας έχεις λιγότερα αλλά σε καλύτερη κατάσταση. Μη σου φαίνεται περίεργο. Σκέψου το και θα δεις το νόημα!

Και για τις μανούλες η τελευταία συμβουλή. Αν δεν κρατήσεις ΟΛΕΣ τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των βλασταριών σου από τη στιγμή που έπιασαν μολύβι στα χέρια τους, μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν για να σπουδάσουν -λέμε τώρα- δεν θα είσαι χειρότερη μανούλα. Σίγουρα όμως θα είσαι πιο τακτική και πιο ήρεμη.

Διάλεξε από τα έργα των παιδιών σου όσα ξεχωρίζουν και τακτοποίησέ τα σε ένα κουτί και.. ανάσανε!