Τέχνη και φως

26.04.2007
Ενας ιδιαίτερος χώρος, όπως το μπάνιο, καθρεφτίζει την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του. Οταν δε αυτή προσδιορίζεται από την αγάπη για την τέχνη και το φως... ιδού το αποτέλεσμα!

Το συγκεκριμένο μπάνιο έχει διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο χώρο με τραπέζιο σχήμα. Μια γυάλινη, συρόμενη πόρτα το χωρίζει από το κυρίως υπνοδωμάτιο της κατοικίας, με το χώρο του dressing room να μεσολαβεί. Μια οβάλ, ελεύθερη μπανιέρα αποτελεί τον πρωταγωνιστή της ενότητας, μιας και έχει τοποθετηθεί μπροστά από την μπαλκονόπορτα, ενώ η ντουσιέρα βρίσκεται σε τέτοιο σημείο ώστε να απομονώνει το χώρο της λεκάνης και του μπιντέ. Το πάτωμα -όπως και το ντους- έχουν επενδυθεί με μεγάλες πλάκες σχιστόλιθου, ενώ η θέρμανση όλου του χώρου είναι ενδοδαπέδια. Τέλος, για τη σκίαση του μπάνιου φροντίζουν δύο ανεξάρτητα συρόμενα πάνελ, με φαρδιά στόρια.

Ακολουθώντας μια πιο αφαιρετική λογική, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μη δημιουργήσουν αποθηκευτικούς χώρους. Ετσι, στο μέρος που τοποθετήθηκε το dressing room διαμορφώθηκαν κάποια «κρυφά» ντουλάπια για τη φύλαξη των προσωπικών ειδών καθημερινής χρήσης.