6 τροποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται σαν καινούργια

18.08.2023
6 τροποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται σαν καινούργια
Στην κουζίνα περνάμε πολύ χρόνο καθώς είναι ένας από τους πιο βασικούς χώρους του σπιτιού μας. Τι πρέπει όμως να κάνεις όταν αρχίζεις να τη βαριέσαι ή όταν αναζητάς μια αλλαγή; Μήπως ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις τον χώρο της κουζίνας σου με όσο το δυνατόν λιγότερο χρήμα και χρόνο.

Δες παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το δωμάτιο όπου, στην ουσία χτυπά η «καρδιά» του σπιτικού.

Μαγειρικά σκεύη στο ίδιο στυλ

Μπορεί να έχεις ακριβά και ψαγμένα έπιπλα κουζίνας και μοντέρνο ενσωματωμένο εξοπλισμό και συσκευές, αλλά η εντύπωση όλης αυτής της πολυτέλειας μπορεί να αλλοιωθεί εάν έχεις αταίριαστα παλιά πιάτα ή μαγειρικά σκεύη που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Όλοι γνωρίζουν ότι το στρώσιμο του τραπεζιού είναι ένα σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης της κουζίνας σου, γι' αυτό είναι σημαντικό τα πιάτα να επιλέγονται στο ίδιο στυλ.

Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Χρησιμοποίησε πετσέτες ουδέτερου χρώματος

Οι πετσέτες στην κουζίνα είναι βασικές. Τις χρησιμοποιούμε συχνά και μετά βίας τις παρατηρούμε. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχεις κατά νου ότι αυτό το στοιχείο είναι ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης. Όταν επιλέγεις υφάσματα κουζίνας, είναι καλύτερο να επιλέξεις ουδέτερες και φυσικές αποχρώσεις. Θα μπορέσεις να δώσεις στον χώρο σου μια κομψή και ελκυστική εμφάνιση με τη βοήθεια αυτής της διακόσμησης και παράλληλα θα κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται πιο πολυτελής.

chastity-cortijo-fb5l4cvrlrw-unsplash-1.jpg

Αλλαγή βρύσης

Η βρύση δεν είναι ένα πράγμα που παρέχει μόνο νερό, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού συνόλου της κουζίνας. Μπορεί εύκολα να προσθέσει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό του χώρου. Επιλέγοντας ένα ασυνήθιστο χρώμα (λευκό, μαύρο ή μπρονζέ), μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται μοναδική.

7 τρικ για να φαίνεται το σπίτι σου ακόμα πιο καθαρό από ότι είναι

Διακόσμηση γυάλινων πορτών με κουρτίνες

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φρεσκάρεις το εσωτερικό χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Πρόσθεσε κουρτίνες στις γυάλινες πόρτες των επάνω ντουλαπιών της κουζίνας. Αυτή η διακόσμηση θα δώσει γοητεία και θαλπωρή στο δωμάτιο και θα κρύψει τα μαγειρικά σου σκεύη από τα μάτια των άλλων. Είναι καλύτερα οι κουρτίνες στα ντουλάπια να είναι φτιαγμένες από το ίδιο ύφασμα με τις κουρτίνες στα παράθυρα της κουζίνας σου.

Αποθήκευση πραγμάτων σε κουτιά

Εάν υπάρχει λίγος χώρος ανάμεσα στα πάνω ντουλάπια της κουζίνας και την οροφή, πιθανότατα θα προσπαθείς πάντα να βάλεις κάτι εκεί. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι κακό, γιατί κάθε χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται στο μέγιστο. Αλλά αν τοποθετήσεις ένα καλάθι ή ένα κουτί σε αυτό το ράφι, αυτός ο χώρος δεν θα φαίνεται τόσο ακατάστατος και θα είναι πιο εύκολο για εσένα να κρατήσεις τον χώρο της κουζίνας οργανωμένο. Επιπλέον, θα προστατεύσει τυχόν μαγειρικά σκεύη από το να λερωθούν.

Πώς να οργανώσεις την κουζίνα σου και να βελτιώσεις την προετοιμασία γευμάτων

Διακόσμηση της κουζίνας με λουλούδια

Τα λουλούδια μπορούν να ανανεώσουν την κουζίνα σου. Θα ζωντανέψουν τον χώρο και θα τονώσουν τη διάθεσή σου. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μια ειδική περίσταση για να περιποιηθείς τον εαυτό σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.08.2023 - 10:15