5 τρόποι για να κάνεις την κουζίνα σου πιο ευρύχωρη εύκολα και οικονομικά

5 τρόποι για να κάνεις την κουζίνα σου πιο ευρύχωρη εύκολα και οικονομικά
Απλές λύσεις που θα σου δώσουν την ανανέωση που αναζητάς και στην κουζίνα σου...

Σίγουρα θα έχεις αναζητήσει συμβουλές για το πώς να κάνεις την κουζίνα σου πιο ευρύχωρη. Αλλά οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνουν ακριβές εργασίες ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του δαπέδου, της κατεδάφισης τοίχων, της αγοράς νέων συσκευών και άλλων δαπανηρών πραγμάτων. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς να κάνεις την κουζίνα σου οπτικά πιο ευρύχωρη χωρίς να επενδύσεις πολλά χρήματα.

Τοποθέτησε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω από τα ντουλάπια

Οι κάθετες γραμμές σε τοίχους ή έπιπλα βοηθούν στο να φαίνεται πιο ευρύχωρο το δωμάτιο. Αν όμως δεν έχεις τα χρήματα (ή την επιθυμία) να αντικαταστήσεις ή να βάψεις έπιπλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό κόλπο. Τοποθετώντας καλάθια, μπουκάλια, όμορφα σερβίτσια πάνω από τα ντουλάπια, θα τραβήξεις την προσοχή στο πάνω μέρος του δωματίου και θα πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Το βασικό είναι ότι αυτές οι διακοσμήσεις πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ της κουζίνας σου.

Έχεις ακατάστατο σπίτι; Αυτά είναι 6 κόλπα για να το κρατάς πάντα τακτοποιημένο

Βάψε την κουζίνα σου στα σωστά χρώματα

Εάν ολόκληρο το εσωτερικό της κουζίνας είναι βαμένο με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο), το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο. Το βασικό είναι να ταιριάζουν με το χρώμα και τα έπιπλα. Και αν δεν είσαι έτοιμη να αγοράσεις νέα έπιπλα, μπορείς απλά να ξαναβάψεις τα παλιά.

Παρεμπιπτόντως, η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου μπορεί να δημιουργηθεί βάφοντας έπιπλα σε δύο αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε ένα πιο σκούρο χρώμα στις μονάδες βάσης και ένα πιο ανοιχτό στα επάνω ντουλάπια.

Τα φώτα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνεις ή να μειώσεις οπτικά το μέγεθος της κουζίνας σου. Στην ιδανική περίπτωση, τα φώτα θα πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή, διαφορετικά θα «διαιρέσουν» τον χώρο και θα τον υπερφορτώσουν. Γι' αυτό θα πρέπει να απαλλαγείς από τα τεράστια αμπαζούρ και τους πολυελαίους.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε μία πηγή φωτός. Όσο περισσότερα διαφορετικά φώτα υπάρχουν στην κουζίνα, τόσο το καλύτερο.

6 τροποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται σαν καινούργια

Απαλλάξου από τις βαριές κουρτίνες

Το φυσικό φως κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Και παρόλο που είναι αδύνατο να μεγαλώσεις το παράθυρο, μπορείς να αφαιρέσεις τυχόν εμπόδια που εμποδίζουν το φως του ήλιου να εισέλθει στο δωμάτιο. Οι βαριές κουρτίνες θα πρέπει να αποφεύγονται. Ιδανικό θα ήταν να τοποθετήσεις διαφανείς ή ανοιχτόχρωμες περσίδες που θα επιτρέπουν στο φως να περάσει τόσο όσο.

Κρέμασε έναν καθρέφτη

Οι αντανακλαστικές επιφάνειες κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το κόλπο στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, αλλά όχι τόσο συχνά στην κουζίνα. Θα δεις πόσο θα αλλάξει η εικόνα των διαστάσεων της κουζίνας σου αν κρεμάσεις έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους της, ωστόσο θα πρέπει να τον τοποθετήσεις μακριά από τις εστίες και τον νεροχύτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.10.2023 - 18:30